Vaata tagasi minevikku. Vietnami sõjaajaloole ei saa ega tohigi jätta tähelepanu pööramata. Ho Chi Minhi linnamuuseumis on palju erinevaid näitusi, mis selgitavad riigi verist minevikku läbi fotode, esemete ja mälestuste. Kõik see on tundlikult esitatud, ilma julmuste ilustamiseta. Ning üsna iroonilisel kombel paikneb muuseum Gia Longi palees, kus Ngo Dinh Diem veetis oma viimased võimuloleku- ja elutunnid enne mõrvamist 1963. aastal.

Vabadussõja muuseum on veidi koletum, kuid samamoodi oluline, meenutades kohalikke metsikusi. Pommijäänused, verine giljotiin, fotod napalmpommide põletustest - judinaid tekitavad mälestused mitte väga kaugest ajast.

Löö ennast üles. Lam Soni väljak on alati olnud üks linna mõjukamaid. Kaasajal on see paigaks, kus nautida hilisõhtust kultuuri ja linna rikkaimate inimestega koos šoppamist.

Kunagise Prantsuse koorekihi kombel võid juua klaasi kokteili hotelli Continetal terrassil või minna nautima teatri- või tantsuetendust või ooperit väljaku ääres asuvasse linnateatrisse.

Külasta Ühinemispaleed. Kui prantslased 1954. aastal lahkusid, lasi Ngo Dinh Diem ehitada Iseseisvuspalee, kuid see lammutati üsna pea. Samasse kohta ehitatud hoone nimetati Saigoni langemise järel ümber Ühinemispaleeks. Kaunid ruumid ja imelus aed, ning aias tank, mis end 1975. aasta 30. aprillil palee väravatest sisse rammis, näidates, et Saigon on langenud.

Jade Emperor pagood. Kui sul on võimalus külastada vaid ühte Vietnami pagoodi, mine sinna. Ehitatud on see üheaegselt nii spirituaalne kui mõõtmetelt aukartustäratav pagood 1900ndatel aastatel taoistide ja budistide poolt. Ornamentidega kaunistatud seinapaneelid, keeruliselt kujutatud jumalused reas, lootoslilled ja puuviljad, viirukisuits. Katuseterrassilt leiad halastusjumalanna Quan Ami kuju ning aiast püha bodhipuu.

Uita Dong Khois. Elav kaupluste ja baaride piirkond, mis laiub Notre Dame'ist kuni Saigoni jõeni. See linnaosa on mänginud olulist rolli Ho Chi Minhi suhteliselt hiljutises ajaloos, 1950ndatest alates. Tänapäeval võib seal kohata palju värvilisi hooneid ja hulgaliselt säravaid karaktereid.

Proovi karaoket. Kui sa oled öise elulaadiga inimene, oled õiges kohas. Retsoranid, baarid, kohvikud - kõigi uksed on sulle avatud. Ja karaoke on neis üks rahvuslikest meelelahutustest.

Ka kino pole päevapinge mahalaadimiseks paha koht.

Kauple turul. Ho Chi Minhis on kaks suuremat turgu ning mitmeid väiksemaid. Cho Ben Thanh on enimtuntud, asub bussijaama läheduses. Eriti populaarne on see õhtuti ja öösiti, kui kauplejad lette üles seavad ja kohalikud ning turistid ostlema ja sööma kogunevad.

Cho Lon on hiiglaslik Hiina turg. Turiste seal suurt ei kohta, kuid toidukaupade valik on hämmastav.

Peatu kohvijoomiseks. Uskumatu, kuid Vietnam on maailma suurim kohvieksportöör. Ja see kohv on suurepärane, lisaks pole üldse kallis ning on kõikjal kättesaadav. Must kohv jääga (ca phe da) on kange ja magus, peaaegu sama rikkaliku maitsega kui šokolaad. Kui kondenspiima juurde lisada, saab sellest piimaga jääkohv (phe sua da). Kohvi hinnad varieeruvad 33 sendist kuni 3 dollarini, sõltuvalt kohast, kus seda müüakse.

Proovi tänavatoitu. Vietnam on tuntud kui üks maitsvaima tänavatoiduga maid maailmas. Samas võivad peened restoranid osutuda pettumuseks, eriti kui arvestada nende kehva teenindust ja rahakotti tühjendavaid - lõuna viietärnirestoranis 50 dollarit ja enam - hindu. Odav tänavatoit on palju parem, suure portsu saab kätte kolme dollari eest.

Lenda ringi. Ho Chi Minh on hea alguskoht avastamaks Lõuna-Vietnami ja sealt edasi kogu Kagu-Aasiat. Sealsete inimeste lahkus on võrreldes läänemaailma suurlinnade stressitekitava keskkonnaga imeline. Lähima ümbruskonna uurimiseks kasuta veetaksot.