Teejuhi koostamises osales enam kui 200 ajakirjanikku ja toidukriitikut ning hinnangu said 300 parimat restorani Taanist, Rootsist, Norrast, Soomest, Islandilt, Fääri saartelt ja ka Gröönimaalt. Baltikumist hinnati ainsana Eesti restorane ning hetkel on Eesti puhul tegemist testperioodiga, millega antakse Põhjalale väikne mekk Eesti gastronoomsest tasemest.

Põhjala restoraniedetabeli puhul sai juba teist aastat järjest esikoha Kopenhagenis asuv tippköök Noma. Põhjamaade restoranide top30 on sisuliselt jäänud samaks, vahetunud on vaid 5 restorani ehk et kohalik gastronoomia stabiilsus on väga kõrge.

Maksimaalselt võis restoran saada 100 punkti. Koguskoor jaotub kahte kategooriasse - maksimaalselt 40 punkti on võimalik saada toidu eest, maksimaalselt 60 punkti on võimalik anda teeninduse, atmosfääri ja joogivaliku eest. Restoranid jaotatakse nelja kategooriasse: rahvusvaheline meistriklass, meistriklass, väga kõrge taseme ja kõrge taseme klass.

Eesti restoranidest valituks osutunud 20 asuvad Tallinnas ning 5 väljaspool pealinna.

Rahvusvahelisse meistriklassi valiti Eestist Pädaste mõisa restoran Alexander, mis oli ka kõrgeim tunnustus Eesti söögikohtade seast. Alexander on ka neljal järjestikul aastal pälvinud Eesti parima restorani tiitli.

Restorane hindasid ühed ja samad põhjamaade mainekad ning erapooletud toidukriitikud, kes pole ühegi restoraniga seotud.

Vaata ka tabelit, millised Eesti restoranid jõudsid Põhjamaade restoranid edetabelisse: (tabeli esimene number näitab koguskoori punkte ja teine toidu eest saadud hinnangut).