• Ajasta oma reis hästi. Planeerige reis turismihooaja välisele või vahetult sellele eelnevale ajale, kui inimmassid pole veel kohal. Näiteks Aafrika safarid on vihmahooajal kuni 40% odavamad ja pakuvad võimalust näha rohkem äsjasündinud loomalapsi. Galápagose saarte külastamine on maikuus 20–30% soodsam (ühtlasi on soojem ja rahulikum ilm) kui detsembris/jaanuaris või suvisel kõrghooajal.
  • Ära Ära broneeri esimest ettejuhtuvat reisi. Määrake kindlaks soovitud marsruut ja võrrelge erinevate reisikorraldajate hindu. Kasutage lennuhindade kontrollimiseks mõnd võrdlusvõimalust pakkuvat veebilehte, näiteks Skyscannerit, ja lugege kohapealsete hinnaklasside uurimiseks uuemaid reisijuhte.
  • Külasta paiku, kus euro on tugev. Näiteks Inglise nael on praegu euro suhtes nõrk, nii et Suurbritannia on hetkel hea reisisihtkoht. Lisaks tasub külastada piirkondi, mis on seotud USA dollariga (USA, Kesk-Ameerika) või mille valuuta on praegu languses (Island, LAV, Bulgaaria).
  • Ole paindlik. Odavama lahenduse nimel tuleb olla valmis minema päev varasemale või kaks päeva hilisemale lennule või leppima vahepeatusega, millega alguses polnud arvestanud. Näiteks külastushooaja alguses, 10. detsembril Austraaliasse lendamine võib olla kuni 420 eurot kallim kui 9. detsembril.
  • Pea nõu teiste reisijatega. Rääkige inimestega, kes on samas sihtkohas varem käinud. Logige sisse mõnda reisifoorumisse, näiteks Trip.ee-sse ja uurige, missuguseid soovitusi ja nõu teised reisijad annavad.
  • Uuri kohalikke olusid. Paljudes sihtkohtades korraldatavad vabatahtlikud tasuta tutvustustuure – see on suurepärane võimalus raha säästa, kohalikega tutvuda ja kasulikke näpunäiteid saada. Tasuta tutvustustuurid on näiteks Pariisis ja New Yorgis.
  • Esita küsimusi – kes ei päri, see ei tea. „Kas see on teie parim pakkumine?“, „Kas sularahaga saab hinnast alla?“, „Kas võiksite hinna sees hommikusööki / lennujaamast transporti / tegevusvõimalusi pakkuda?“ Pole ju raske, ega ...
  • Tee broneering varakult (või viimasel hetkel). Soodsamad lennupiletid tuleb kinni panna nii vara kui võimalik, aga samal ajal tasub silmad lahti hoida odavate viimase hetke paketireiside osas. Sellised veebilehed nagu Yapta ja Farecast aitavad saada ülevaadet lennuhindade muutumisest, et saada parimad pakkumised.
  • Reisi endistesse kriisikolletesse ja katastroofipiirkondadesse. Ärge seadke end ohtu, aga pidage meeles, et riigid, mis toibuvad poliitilistest pingetest või loodusõnnetustest, vajavad turiste ja langetavad nende meelitamiseks hindu. Praegusel ajal saab odavalt hakkama näiteks Balil ja Sri Lankal.
  • Sa pead teadma, mille pealt ei tasu kokku hoida. Mõnede asjadega, nagu näiteks reisikindlustus, ei tohiks koonerdada. Ja kas on ikka mõistlik lennu pealt 50 eurot kokku hoida, kui see tähendab, et tuleb arvestada tühermaal asuva lennujaama, napaka lennuaja ja eineta lennuga?