Laeval on 698 põhiliselt Inglismaalt pärit reisijat, kes alustasid oma kruiisi Londonist 11. oktoobril. Tallinnasse saabub laev Warnemündest ning pärast 6-tunnist peatumist suundub edasi Peterburgi.

Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro sõnul on selle aasta oktoobrikuus kruiisilaevad Tallinnas peatunud viiel korral, mis on oktoobrikuu kohta üsna ebatavaline, aga hea märk kruiisihooaja pikenemisest Läänemere piirkonnas.

"Oktoobrikuine külastus on oma olemuselt sarnane suviste külastustega – reisijad tutvuvad Tallinna vanalinnaga külastades erinevaid kohvikuid ja söögikohti, nauditakse ka rahvatantsušõud. Lisaks toimuvad tuurid Eesti Vabaõhumuuseumisse ja Kadrioru piirkonda. Kõrghooaja välisel ajal on linnas vähem turiste ja seetõttu ka tõenäosus saada parem teeninduselamus suurem. Miinuseks on muidugi ilm, mis oktoobrikuus on üsna ettearvamatu," selgitas Arro.

Kogu hooaja jooksul külastas Tallinna kokku üle 498 000 kruiisireisija, mis on mullusest näitajast 5,4 protsenti rohkem. Laevakülastusi oli Tallinnas kokku 278 ehk 19 võrra vähem kui eelmisel aastal. Saaremaal peatusid kruiisilaevad 5 korda ja tõid saarega tutvuma 3623 turisti.

Sirle Arro sõnul näitab tänavune hooaeg ilmekalt, et kruiisilaevad muutuvad aasta-aastalt suuremaks. “Võrreldes eelmise aastaga oli meil küll vähem laevakülastusi, kuid siiski rohkem kruiisireisijaid,“ märkis Arro.

Kõige rohkem kruiisikülastusi oli sel aastal juulis, mil Eestis peatus 74 laeva 135 925 inimesega pardal. Suurimatest kruiisilaevadest külastasid Tallinna 330-meetrised Regal Princess ja Britannia.

Tallinna Sadama prognooside kohaselt saabub tuleval aastal kruiisireisijaid tänavusega võrreldavas mahus või veidi rohkem. Oktoobrikuu keskpaiga seisuga on 2016. aastaks kruiisilaevakülastusi planeeritud täpselt sama palju kui seda oli käesoleval aastal ehk Tallinnasse 278 ja Saaremaale 5.