Varem seisid selles räämas hoovis, kuhu avanevad nii hotelli Antonius kui veinibaari Vein ja Vine aknad, mõned lagunevad kuurid. Nüüd on seal uus hotell Konrad Apartements, mille katuseterrassid pakuvad luksuslikke vaateid ja Tartu südalinna kontekstis täiesti uut moodi ruumikogemust. (Ehkki jääb petlik mulje, et hoone on avatud kõigile ja katuseterrassil võiks pidada sügisese piraatpikniku, on maja siiski nutikalt valvatud ja katust skvottida ma ei soovitaks.)
See ongi see perfektne nädalalõpuhotell, mida kõik on Tartusse oodanud. Uus hea arhitektuuriga maja südalinnas, kus kõik on nii lähedal, nagu see vanasti ainult vanades majades oli. Vaikne sisehoov keset kõige elavamaid baare ja restorane.
Apartementhotelli ainus miinus, et kohe samas majas ei valmista keegi hommikul pošeeritud mune või paku kalamarjaga röstsaia, on tegelikult pluss. Esiteks ei tekita see mingit stressi, kui minipuhkuse ajal kaua magada tahate ja ühtlasi hommikusöögi maha magate. Teiseks annab see põhjuse minna nurga peale Kohvipausi. Konradist paarikümne meetri kaugusel täpselt Küütri ja Rüütli tänava nurgal asuv kohvik avab uksed tegelikult juba varavalges (kui teil peaks uni vara ära minema), et pakkuda sarvesaiu, salateid, wrape ja muffineid. Seda kõike saab nautida kohapeal, aga Kohvipaus on ka Eesti parim take away koht – teki sisse mässitult on need Konradi katuseterrassid täiesti nauditavad ka päikeselistel sügishommikul.

Ent uusi asju on ka väljaspool hotelli. Oktoobri lõpus jõuab Tartu Uues Teatris lavale lavastus Eino Baskinist – ja ehkki Tartu Uus Teater ise pole enam kuigi uus, siis ei maksa sealt oodata midagi peale üllatuste ja uute lähenemiste.

ERMi valmimise ootuses ei ole Tartu teised muuseumid ja näitusepinnad tukkuma jäänud. Natuke uuemat kunsti tasuks vaadata Tartu Kunstimuuseumis – kui lähete nüüd, näete Kiwa näitust „Autoportree tundmatuna“ (avatud 1. novembrini), novembri lõpust näeb aga kahtlemata aasta ühte tippnäitust – ülevaatenäitust Eesti kaasaegsest fotokunstist “Plahvatusest tasandikule. Eesti kaasaegne foto 1991—2015” (avatud alates 20.11.2015).