Need viis olulist asja, millega peab odavlennureisi ostmisel arvestama, on järgmised.

1. Sooduspileti sees pole soodsat tagasilendu

Kui reklaamitakse näiteks üliodavad lendu linnast A linna B, on tavaliselt vaja ka sealt tagasi saada. Tagasilennupilet võib aga tulla üsna kallis.

2. Odavlennufirma lisab hinnale mittevajalikke teenuseid

Kuid sul on reisikindlustus juba olemas, pole enam vaja lennukompanii oma. Kui lendad suurema pagasita, siis pagasitasusid pole vaja tasuda. Trüki pilet välja juba kodus, et vältida pileti käsitlemise lisatasusid lennujaamas.

3. Kas oled valmis maanduma sihtkohast kaugel asuvasse lennujaama?

Paljud odavlennufirmad kasutavad kõrvalisi lennujaamu, mis asuvad tegelikust sihtkohast kaugel ja kuhu on ebamugav kohale jõuda. Kui oled saanud odava pileti, siis kaalu, kas selle hinna eest oled nõus lisa-aega kulutama lennujaama vahet liikudes. See eeldab ka lisaraha transpordile. Näiteks mõned odavlennufirmad maanduvad Barcelonasse lennates 92 km linnast eemal Gironas, kust on aja- ja rahakulukas edasi linna jõuda. Väga odavad lennud on tihti ka väljaspool n-ö tippaega - kas väga vara hommikul või hilja õhtul. Seegi tähendab ebamugavust, tuleb väga vara tõusta või jõuad järgmisse sihtkohta keset ööd, millal pole võimalik edasi järgmisse kohta saada või peab tegema kalli taksosõidu öömajja.

4. Tutvu kindlasti "peenikese kirjaga"

Paljud odavlennufirmad peidavad mitmesugused lisatasud lennupileti tingimustesse: eraldi tuleb tasuda krediitkaardiga maksmise eest, pileti väljastamise eest, isegi istekoha valimise eest. Uuri need tingimused enne hoolega läbi.

5. Ära pagasiga lubatud piire ületa

Kui oled juba odava pilet ära ostnud ja kõik lisatasud tasunud, ära kindlasti ületa pagasi lubatud kaalu ja mõõtmeid. Odavlennufirmadel on kombeks piiride ületamist väga kallilt maksustada, mis nullib odava lennupiletiga saadud rahalise võidu.