Läänemaal tegutseva Roosta Puhkeküla veerandsajandi statistika näitab, et praeguseks on 95 protsenti puhkajatest seal eestimaalased, kuigi tegevust alustati omal ajal peamiselt välisturistidele suunatult.

Roosta Puhkeküla tegevjuht Ingrid Sieberki sõnul on eestimaalased hakanud rohkem siseturismi harrastama ning ka rahalised võimalused selleks on aastatega paranenud. "Aastatega on elustiil Eestis üha enam linnastunud ja aktiivne puhkus looduses on paljude inimeste jaoks juba eksootiline kogemus," ütles ta. Oluliseks tegevusalaks puhkeküla jaoks on tõusnud ettevõtetest konverentsiklientide teenindamine ja suvepäevade korraldamine.

Roosta Puhkekülal täitus tänavu mais 25. tegevusaasta. Ettevõte loodi just välisturistide teenindamiseks ning selle algatajateks oli väliseestlaste ja kohalike ettevõtjate meeskond. Roostat külastab enim välisturiste Rootsist, Šveitsist, Ühendkuningriikidest, Soomest, Saksamaalt ning Venemaalt.

"Eesti turismis on 25 aastat pikk iga. Selle aja jooksul on puhkemajad põhjalikult renoveeritud ning igal aastal täiendame lisategevuste võimalusi, et püsikliendil oleks põhjust tagasi tulla," märkis Sieberk. Viimane uuendus on näiteks saunade valikusse kümblustunni ja torusauna lisamine. Aktiivse puhkuse soovijaid ootab seikluspark ning purjelaua- ja lohesurf.

Veerandsaja aasta jooksul on ettevõttes algselt töötanud 20 inimesega kollektiiv paisunud kahekordseks - aasta keskmine töötajate arv oli 2014. aastal 36 inimest. Ettevõttes on töötajaid, kes ametis olnud üle 20 aasta – näiteks pearaamatupidaja ning teenindus- ja toitlustusjuht. Tema mäletab sedagi, et Roosta "visiitkaart" – pohlakook kohalikest marjadest – on menüüs külastajate lemmik olnud väga kaua.

Oma sünnipäeva tähistab Roosta puhkeküla 30. mail, kui pakutakse ka sedasama kuulsat pohlakooki.