Selleks kohaks on Lähte matkarada. Terviseradade veebis on raja pikkuseks seatud 5 kilomeetrit. Raja märgistused on veidi segasevõitu, seega sellisel moel meie 5 kilomeetrit ära kõnnitud ei saanudki, pigem tuli 2,5 kilomeetrit.

Pidime veidi ekslema läbi metsatuka, põlluäärt mööda, ümber järvekese, et distantsi suurendada. Täispika teekonna saamiseks peabki rada korduvalt läbima, mis võib olla tüütu, samas on koht iseenesest ilus ja siksakitades võib enda jaoks seda lihtsal moel põnevamaks teha.
Lähte vaatetornist näeb kogu rada.

Rada kasutatakse nii suusatajate poolt (erinevad märgistused rajal), kuid on sobilik nii rattaga läbimiseks, kõndimiseks kui jooksmiseks. Rada ise on enamasti lai. Kõik oleneb, kas teed ka väikseid haake rajalt kõrvale (nt metsatuka tagant läheb justkui ka rada).

Minu suurimaks üllatuseks oli, et selline kaunis paik, kus on keskel veesilm, matkarada ja mis on teedest mõnusalt eraldatud, on nii Tartu lähedal. Kahjuks ei olnud meil kaasas piknikukotti ja ilm oli ka veidi jahe, et pikemalt istuda, kuid kindlasti on plaan Lähte matkarajale tagasi minna suvel, soojemal ajal, et katsetada ära ka vesi - kuidas seal ujuda on.

Imeilus veesilm matkaraja keskel.

Matkarada asub kõigest 14 kilomeetrit Tartust väljas, lisaks rajale on seal ka vaateplatvorm, et Eestimaa loodust kõrgemalt silmitseda ja pilte teha.

Vaata ka matkaraja kohta Mehed Liikuma poolt tehtud videot.