TripAdvisori valik teeb kadedaks: unelmate saartel on ideaalsed liivarannad, tavaliselt kaarduvad ka palmid helevalge liiva kohale, et päikesekuumuse eest varju pakkuda. Lähedal džunglis on jahedaveelised joad, snorgeldajad leiavad end aga nagu värvilisest mereakvaariumist kirevate kalade keskel. Selline see esikümme ongi.

1. Providenciales, Turks ja Caicos

Kõige suurema elanikkonnaga Turksi ja Caicose saar on lisaks maapealsetele ilusatele vaadetele, mida saab nautida näiteks kajakiga ka sukeldumis- ja snorgeldamisparadiis. Kohale saab mugavalt Floridast.

2. Maui, Hawaii

Maui.

Meist väga kaugele jääv paradiisisaar Vaikses ookeanis pakub nii laavajõe serval seismist kui bambusemetsas matkamist. Aastaringselt on mõnus soe kliima, mis tänu ookeanile ei lähe kunagi liiga kuumaks ega külmaks, loodusesõpradele leidub rahvusparkides maastikke ja metsi, milliseid ei leia kuskilt mujalt.

3. Roatan, Honduras

Saar on keskendunud aktiivsele puhkusele - trosslaskumised, süvaveejaht mereelukatele, veesport, ratsamatkad rannas.

4. Santorini, Kreeka

See Euroopa paradiisisaar on juba ammu nautinud edetabelites olemist, olgu siis tegemist kõige paremate randade või saarte või kuurortite TOP-iga. Nii püsib Santorini ka 2015. aasta reisijate lemmiksaarena eesotsas, langedes siiski napilt esikolmikust välja. Saar pakub värvikaid külamaastikke, muidugi helesinist vett ja mõnusaid liivarandu, kuid mitte tavalisi helevalgeid, vaid erilisi, musta liivaga.

5. Ko Tao, Thailand

Legendaarsed Tai saared on kohati juba liigagi populaarsed, et õigustada puutumatute paradiisisaarte nime. Ko tao siiski veel õigustab, pakkudes külastajale 300 päeva päikest aastas. Selle päikese all tunnevad end hästi merikilpkonnad, kes munevad sooja rannaliiva, et sealt saaks hiljem väikesed kilpkonnpojad turvaliselt merre jalutada.

6. Madeira, Portugal

Ilmselt meile kõige kättesaadavam paradiisisaar asub täpselt Euroopa teises nurgas. Diagonaalis üle Euroopa sinna lennates leiame eest 15. sajandil tekkinud sadamalinna Funchali, Pico Ruivo mäetipu, kuhu tõustes tuleb tihti läbi pilvede rühkida ja muidugi tuleb lasta end ära võluda kohalikust veinist ja rahvusköögist.

7. Bali, Indoneesia

Bali riisiterrassid.

"Elusaks postkaardiks" kutsutaval saarel saab ujuda korallide keskel või uurida II Maailmasõja aegset laevavrakki läbipaistvas vees. Džunglis asuvad mõnele Indiana Jonesi seiklusele kohaselt nii iidsed kivitemplid kui pärdikud, kes nende vahel elavad ja midagi valvavad.

8. Mauritius

Sellel Saaremaast natuke väiksemal maalapil elab Eesti jagu inimesi. Ülerahvastatuse üle siiski ei kurdeta ja turistid valivad Mautritiuse ikkagi paradiisisaareks kümne parima seas. Puhkajad suunduvad Mont Choisy, Trou-aux-Biches´ ja Flic en Flac´i kuurortidesse, kus on ühtviisi mõnus nii ranna- kui merepuhkus. Merel käiakse sukeldumas ja kala püüdmas.

9. Bora Bora, Prantsuse Polüneesia

Legendaarne Bora Bora on just see koht, kust on pärit suur osa reisikataloogide peibutavaid pilte türkiissinises vees seisvatest romantilistest hüttidest, taustal vulkaanilised mäekünkad troopilise metsaga. Bora Boral saab sööta haisid ja ujuda koos kilpkonnadega.

10. Fernando de Noronha, Brasiilia

UNESCO maailmapärandi hulka arvatud arhipelaag on õrn ökosüsteem, mis palju turiste ei talugi. Need vähesed, kes saartele lubatakse, on õnnelikud, sest võivad ujuda koos merikilpkonnade ja delfiinidega, käia matkal eksootilises vihmametsas ning tõusta lõpuks järsu kaljunuki tippu, kuhu viivad kivisse raiutud astmed.

Millised võiksid olla Eesti parimad puhkusesaared? Kirjuta kommentaaridesse.