Kui muul ajal on saar suurepärane matkadeks, aktiivse spordi tegemiseks, rahulikuks eneseotsinguks ning kohalikega tutvumiseks, siis turismihooajal vaikust ja rahu leida on raskem, ilm on ka siis liiga kuum, et teha pikemaid ja raskemaid retkesid loodusse ja sporti. Juuni  kuni september on kõige soojem ja mõnusam aeg päikesenautlejatele ja palmisaarele ihkajatele. Kindlasti on see periood sobiv valik ka neile, kes soovivad nautida maailmakuulsaid ööklubisid, rannapidusid ja osa saada ühest suurest peomeeleolust.

Ükskõik, kas otsid võimalust 24 tundi ööpäevas pidutseda, tutvuda kohalike kultuurimälestistega, lihtsalt rannas lebada ja vaadata looduse vaatamisväärsusi - siin on mõned veebilehed ja allikad, mis aitavad leida infot Ibiza puhkusereisi ladusamaks planeerimiseks.

Üldist: turismiinfo, transport ja majutus

Vaade Ibiza vanalinnale.

Ametlik turismiinfopunkt, kust saad infot Ibiza, sündmuste, erinevate piirkondade, majutuse ja muu kohta - http://www.ibiza.travel/

Üks vanimaid veebilehti, üsna vana väljanägemisega, pakub palju infot Ibiza sündmuste kohta: http://ibizaa-z.com/

Aktiivsemaid ja praktilisemaid veebilehti on www.ibiza-spotlight.com, kust leiab samuti nii majutuse, transpordi, sündmuste infot ning kohalikke uudiseid.

Mis ja kus toimub?

Väga hea veebileht ja blogi koos sündmuste kalendriga asub samuti aadressil
, kust lisaks peokalendrile leiad ka matkasid, näitusi ja palju muud, mis ehk muidu sinuni ei jõuaks.

Kohalik ingliskeelne veebiajaleht, kus saad pilgu heita sellele, mis Ibizal toimub: http://theibizan.com/

Rohkem pidudele keskendunud veebileht on aga http://www.essentialibiza.com/

Transport - kuidas ja millega kohale jõuda?

Suvel on iga nurga peal võimalik rentida autosid, ATV-sid ja skuutreid. Eelnevalt broneerida saad näiteks neist kahest rendifirmast:

Ühistranspordi info on üleval veebilehel www.ibizabus.com. Pilet tuleb linnas osta bussijaamast, vahepeatustest peale tulles saab piletit osta ka bussis.

Taksot saab tellida kas hotellist helistades kindlale telefoninumbrile või märgates tänaval (tavaliselt kindlas kohas) taksopeatuses seisvat autot. Veebileht taksoteenustel puudub. Alustustasu on seaduse poolt sätestatud 3,65 eurot, helistades on alustustasu kallim (4,95 eurot).

Igas Ibiza linnas on telefoninumber erinev: Radio Taxi Ibiza (pealinnas) - 971 39 84 83; San José - 971 80 00 80 (samuti lennujaamas); San Antonio - 971 34 37 64; Santa Eulalia - 971 33 30 33;

Rannad: kuhu minna, mida teha?

Päikeseloojang Cafe del Mar´is.

Randade valik on suur. Valida võid pikima ranna Playa den Bossa, mis on palistatud baaridest ja sihtkohaks noortele pidulistele, aga ka varjatud, rahulikke ja eraldatud rannasoppe nagu Cala d'Hort, Cala Olivera jne.

Kõige parem on valida aga selle järgi, kuhu jalad (auto) sind just hetkel viivad - kohapeal tekib huvitavaid avastusi. Kindlasti aga käi mitmes rannas, et näha erinevaid vaatepilte ja nautida erinevat õhustikku, mis Ibizale on väga omane.

Kuigi randade kohta võid leida infot juba eelmainitud veebilehtedelt, siis siin on veel kaks lehte, kus on mõnusad ülevaated, pilte ja kirjeldusi, kuidas randa jõuda:

Aktiivne puhkus

Harrastussportlasele ja aktiivse puhkuse otsijale on Ibiza suurepärane saareke. Enamasti leiad snorgeldamisvarustust, sukeldumisteenuseid pakkuvaid ja ka süstasid laenutavaid firmasid kõigis suuremates randades. Ettevõtted, kellega saab ka varasemalt kokku leppides varustust ja nõu küsida ning ehk veidi privaatsemaid ja huvitavamaid paiku külastada, on järgmised:

Muud olulist Ibiza kohta

Kohalik keel: katalaani, hispaania. Kuigi kohalikud ise on väga kehvad muude keelte rääkijad, on suveperioodil teenindajateks rahvusvaheline seltskond, kes valdab tihtipeale inglise, saksa, itaalia, hollandi ja/või ka vene keelt. Oleneb piirkonnast ja teenusepakkujast.

Kohalik valuuta: euro

WiFi: suuremates randades on võimalik ühenduda omavalitsuse poolt tagatud tasuta WiFi võrku (töötab siiski suhteliselt kehvalt), suur osa kohvikuid pakub oma külastajatele ka tasuta WiFit, mis on siiski parooli all ja seda peab küsima teenindajalt.

Jaga
Kommentaarid