Peale kauni Mayreau saare külastust purjetasime tunnikese edasi, et jõuda kuulsatele Tobago Cays´i saartele.

Need paradiislikud maalapid keset helesinist vett on loodukaitse all ja saartelt käib läbi kogu seda ilu nautimas päris palju turiste nii erajahtidel kui ka turismifirmade kaudu korraldatud laevasõitudel.

Suurema osa külastajatest moodustab siiski erajahtidel seltskond ja luksusjahid. Selle jaoks on kohalikud saare äärde poid sättinud, ühe poikoha hind maksab ligi 20 eurot. Sama raha eest saab näiteks Le Marini luksussadamas hoopis kaikoha. Aga eks kohalikud peavad ju ka millestki elama.

Kohalikke vurab seal palju ringi: kes pakub kala, kes jääd, kes õhtusööki jne. Saared on imepisikesed, neil kasvavad ilusad käharad palmipuud ja randa katab silmipimestavalt valge liiv. Need vaated on tõepoolest nagu mõnest reisiajakirjast või turismifirma reklaamist välja lõigatud ja näevad täpselt sama ehtsad välja ka oma värvide poolest. Helesinine meri, siis türkiissinine joon eemal, siis sügavsinine triip silmapiiril - silme eest läheb kohe kirjuks.

Kohalikud hoiavad looduskaitse alal olevaid saari kogu hingest. Näiteks ei tohi nendel saartel alkoholi juua. Loomulikult võid juua alkoholi enda jahi peal, aga saartele kaasa võtta ei tohi. Samuti ei tohi saarte ümbruses kala püüda. Külastus maksab ühele inimesele 8 eurot.

Mitte ainult saared ei ole ilusad, vaid ka mereelu, mis nende ümber keeb. Niipea, kui snorgeldamismaski pähe paned ja vette lähed, tervitavad sind mitu suurt kilpkonna, ogaraid ja mõni värviliste kalade parv.

Ja kui neist ei piisa, siis saare "metsatukas" veidi ringi jalutades piiravad sind igast nurgast suured iguaanid.

Tobago Caysi külastades tuleb ka sellega arvestada, et siit on raske lahkuda. Kes tahakski maisest paradiisist kiiresti halli argipäeva tagasi?

Sealkandis on ka filmitud päris palju kaadreid "Kariibi mere piraatide" filmidest. Näiteks lähedalasuval Union Islandil (kuhu meiegi järgmiseks suundume) on Jack Sparrow nimeline baar ja sellesama filmist tuntud piraadi nimeline Sparrow rumm.

Kui siin saarel ringi vaadata, siis mõtled kindlasti, et kas üldse oled kuskil nii ilusas ja ideaalses paigas varem käinud ja kas see üldse on päris... sest täpselt nii ilus seal ongi, et see tundub pisut ebareaalne.

Tobago Cays on Saint Vincent ja Grenadiinidele kuuluv viiest saarest koosnev arhipelaag, kus heidab igal aastal ankrusse ligi 3000 jahti.