Austraalia lennufirma Qantas hakkas tegema koostööd tehnoloogiafirmaga Samsung, et pakkuda reisijatele tehisreaalsuse tehnoloogiat, mis spetsiaalsete virtuaalprillidega viib kasutaja teda ümbritsevasse kolmemõõtmelisse tehismaailma.

Qantas VR (virtuaalreaalsus) hakkab reisijatele näitama sihtkohtade vaatamisväärsusi, kolmemõõtmelisi virtuaalreaalsuse filme ning mängida saab ka tehismaailma viivaid arvutimänge.

Samsung Gear VR-il põhinev peavarustus on saadaval Sydney ja Melbourne´i äriklassi salongides lennujaamas ning esimese klassi istekohtadel lennukis. Teadaolevalt on see esimene kord, kui tehisreaalsust pakutakse reisijatele lennukis.

Peale kolmekuulist katseaega otsustatakse, kas uut tüüpi meelelahutus on lennukis mugav kasutada ja kas see aitab paremini pikkadel lendudel aega sisustada.

Qantas Groupi korporatiivne turundusjuht Olivia Wirth usub, et tehisreaalsus annab lennukimeelelahutuses täiesti uue taseme: tutvustada saab sihtkohti, näidata maailma põnevaid paiku ja aidata aega pikal lennul kiiremini ja huvitavamalt kulutada.

Virtuaalreaalsus pakub tema sõnul reisijatele juba lennukis võimaluse näiteks vaadata, kuhu Los Angeleses minna ja virtuaalprillidega saab need kohad enne n.ö läbi jalutada.

Samsungi virtuaalprillid Gear VR pidid Austraalias müügile tulema juba 2014. aastal, kuid esitlus lükkus edasi. Neid saab kasutada Samsung Note 4-ga, mis on Samsungi tahveltelefonide ehk nuhvlite lipulaev.

Kui aga virtuaalprille tehismaailma sukeldumiseks pole võtta, siis saab pikal lennul aega ka muudmoodi kiirendada. Reisiplaneerimisleht TripIt soovitab:

1. Vali õige istekoht. Akna all saab aknast välja vaadata, paremini tukkuda ja on privaatsem.
2. Venita ja võimle. See teeb olemise värskemaks. Kummardu näiteks varvasteni või kükita vahetevahel.
3. Aja kulgemise kiirendamiseks aitab "päevaplaani" koostamine: mõni tund töötegemist, mõni tund filmivaatamist, mõni tund magamist.