Airlineratings.com kuulutas välja a2015. aasta kümme kõige turvalisemat lennufirmat ja eraldi edetabelis ka kümme kõige turvalisemat odavlennufirmat. Kokku hinnati 449 lennuettevõtet.

Taas asus edetabeli etteotsa Qantas. Ülejäänud esikümnesse pääsenud avaldab Airlineratings.com tähestikulises järjekorras:

Air New Zealand, British Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Lufthansa ja Singapore Airlines.

Seekord avaldati ka kümme kõige turvalisemat odavlennufirmat eraldi nimekirjas. Need on tähestikulises järjekorras järgmised:

Aer Lingus, Alaska Airlines, Icelandair, Jetblue, Jetstar, Kulula.com, Monarch Airlines, Thomas Cook, TUI Fly ja Westjet.

449-st lennufirmast 149 said turvalisuse maksimumhinde ehk seitse tärni, kuid 50 lennufirmat teenisid ära kolm tärni või vähem. Neli lennufirmat said AirlineRatings.com ´i ekspertidelt vaid ühe tärni. Need neli on järgmised:

Kam Air, Nepal Airlines, Scat ja Tara Air.

2014. aasta võis tunduda mitme traagilise lennuõnnetuse tõttu lennuliikluse turvalisuse jaoks halb. Kokku toimus 21 fataalset õnnetust, milles hukkus kokku 986 inimest. Samas lendas 2014. aastal rekordiliselt 3,3 miljardit reisijat 27 miljonil lennul.

Kui võrrelda poole sajandi taguse ajaga, siis toimus 50 aastat tagasi 87 fataalset õnnetust, milles hukkus 1597 inimest. Samas lendas sel ajal vaid 141 miljonit reisijat aastas - 5 protsenti tänapäeval lendajatest.

2014. aastal oli fataalseid lennuõnnetusi kokkuvõttes hoopis rekordiliselt vähe – üks iga 1,3 miljoni lennu kohta. Kaks õnnetust aga olid lennunduse ajaloos äärmiselt ebatavalised: MH370 ja MH17, mis kokku nõudsid 537 inimelu. Malaysia Airlinesi lend 370 jäi jäljetult kadunuks Lõuna-Hiina mere kohal 8. märtsil, MH17 aga tulistati alla mässulises Ida-Ukrainas Vene piiri lähedal.

AirlineRatings.com´i reitingusüsteem võtab arvesse lennundusorganisatsioonide FAA ja ICAO ning valitsusorganisatsioonide auditeid ning lennufirma õnnetuste ja intsidentide ajalugu. Hindajateks on lennundusekspertide ja toimetajate grupp.