Venemaale praegu sõitvate turistide ja ärireisijate üks esimesi postitusi Facebooki on vaade kesklinnas asuva sviidi aknast, juures kommentaar, kui uskumatult vähe see maksis. Moskva kui üks maailma kalleimaid hotellilinnu on muutunud taskukohaseks ka tavaturistile. Nii näiteks võib Suure Teatri kõrval asuva neljatärnihotelli saada alla 60 euro eest või ööbida kesklinna Radissonis 55 euroga.

Hotels.com-i hotellihinnaindeksi järgi olid Moskva hinnad veel aasta tagasi kümne maailma kalleima seas. Aasta jooksul on Moskva hotellihinnaindeks langenud 13 protsenti, kuid viimaste kuudega jätkus veel suurem hinnaralli allapoole.

"Kogumüük Venemaa suunal on kukkunud 41%," iseloomustab muutust siinsete reisijate valikus Estraveli tootjasuhete juht Jane Juhanson. Suurima nõudlusega linnades - Moskvas ja Peterburis oli langus nii kohapeal veedetud majutusööde arvu kui ka keskmise hinna osas. "Kahjuks täpset trendi 4* ja 5* hotellide osas on viimaste kuude kohta raske välja tuua, kuid võime kinnitada, et täna pakutav hotellide hinnatase on väga hea," lisas Juhanson.

Moskva hotellide täituvus vähenes kolmanda kvartali lõpus 60 protsendi peale, mis on madalaim tase alates aastast 2011. Tavaliselt on olnud viimasel ajal hotellide täituvus 80 protsendi ligidal vaatamata kallitele hindadele.
Paar näidet praegustest hotellidiilidest Moskvas.

Nüüd on aga kõik vastupidi. Hinnad on all, kuid hotellid tühjemad kui varem. Hotels.com-i pakkumistest on näha, et Moskva kesklinna hotellidest leiab praegu pööraseid allahindluseid. Viietärnihotellide numbritubasid saab ilma otsinguga eriti vaeva nägematagi näiteks poole hinnaga: Golden Apple Boutique Hoteli pakkumine on 120-eurone tuba 64 euro eest, Hotel National Luxury Collection Hotel on hinnanud 296-eurose toa alla 116 euro peale, Courtyard Marriott Moscow City Center 157 euro pealt 78-le eurole, Hotel Savoy Moscow 298 euro pealt 94-le eurole.

Praegu on seega võimalus taskukohase hinnaga ära proovida nii mõnigi varem hinna poolest kättesaamatuna tundunud kesklinna lukshotell.

12. jaanuarist 2015 saab ka rongiga kohale kuni 60% odavamalt, kuna Go Rail langetab hindu. Ühe suuna piletid algavad siis 43 eurost.