8000 õhupalli helendavad just seal, kust rohkem kui 25 aastat tagasi jooksis piir ida ja lääne vahel. Kui praegu on kesklinnas kohati pea võimatu aimata, kust see eraldusjoon täpselt jooksis, siis aerofotodelt võib endiselt näha ühe ja teise Berliini erinevust, mida veerand sajandit ühist elu veel täiesti kaotada ei ole suutnud.

Õhupallid katavad vaid kümnendiku kunagise Berliini müüri kogupikkusest. Ligi 15 kilomeetrit tähistatud müüri on 155-kilomeetrisest müürist tühine osa: algab Bornholmeri tänavalt ja jõuab läbi linnasüdame Oberbaumi sillale. Valgusinstallatsioon katkestab tänavaid ja sulgeb väljakuid samamoodi, nagu see müür tegi 25 aastat tagasi. Kohati kulgeb õhupallirivi veel säilinud müüri kõrval.

Valgusinstallatsiooni tegid kunstnik Christopher Bauder ja tema filmitegijast vend Marc, alustades tööga juba seitse aastat tagasi. Siis plaaniti valgusinstallatsioon paigaldada Berliini müüri langemise 20ndaks aastapäevaks. Paraku võttis 8000 õhupalli paigaldamiseks vajalike lubade ja ettevalmistuste tegemine liiga palju aega, nii et kõik sai valmis alles praeguseks tähtpäevaks.

Õhust on see installatsioon näha nagu hiiglaslik punktiirjoon, mis läbib Berliini kesklinna.

Pühapäeval, 9. novembri õhtul astub iga õhupalli juurde üks Berliini kodanik, lõikab läbi õhupalli maa küljes hoidva fiiberkiust ühenduse ning helendavad pallid tõusevad taevasse. See sümboliseerib müürist vabanemist.