Kuigi väikesi restorane-pizzeriaid ja hubaseid kohvikuid võib leida ka saare kaugemast otsast Anacaprilt, on traditsioonilised külastamist väärivad pererestoranid koondunud just saare keskusesse.

Õhtusöögieelne aperitiiv

Nagu üldiselt Vahemere kultuuris kombeks, on ka Capril õhtul välja sööma minek omaette rituaal ning kella 7-8 paiku täidavad peaväljaku elegantselt riietatud aperiivitajad, kes, parfüümipilv ümber, rõõmsalt jutlevad ning ootavad õiget aega restorani minemiseks.

See õige aeg üldjuhul enne kella üheksat ei saabu. Restorane on Capril mõistagi rohkelt ning üldiselt ei saa rääkida odavast hinnast, sest tegemist on ikkagi luksuslikuma suvituskohaga. Küll aga tuleb siis vähemalt leida need, mille külastamine ka tõesti makstud raha väärt on.

Toon ära kaks kohta, mis läbi aastate on minu lemmikuks jäänud.

Koduselt kutsuv La Capannina

Restorani La Capannina omanik Antonio DeAngelis.

Capri keskuses Via le Botteghel asub võrratut kohalikku kööki pakkuv La Capannina. Antonio ja Aurelia De Angelisele kuuluvale pererestoranile pani aluse Antonio isa Francesco De Angelis 1931. aastal. Algselt kuulsasse Capri Qvisisana hotelli kokaks tulnud Francesco rajas siis lihtsa trattoria, millel nimeks Savoia. Praeguses asukohas - ja juba La Capannina nime kandes - paikneb restoran alates 1950ndatest.

La Capannina teeb kümnete ja kümnete Capri restoranide seas eriliseks tema kodusus. Hoolimata sellest, et tegemist on keskmisest kõrgema klassi restoraniga, oskab personal luua sulle tunde, et oled teretulnud külaline kellegi kodus.

Sume valgus ja vanaroosad laudlinad aitavad veelgi enam vältida tüüpiliste valgete tärgeldatud linade ning kiiskava lauahõbeda õhkkonda, mida enamik mõnusalt Vahemere puhkuselt ei otsi.

Väga suure tõenäosusega näed teenindamas ka omanikku ennast ning tema perekonda. Ülejäänud töötajaskond on Capril sageli söömaskäijatele tuttav aastaid ning tervitab sind rõõmsalt taasnägemise puhul. Ning kliente toobki miski ikka ja jälle tagasi.
La Capannina caprese salat.
La Capannina eripäraks on mereannid. Päevamenüü sõltub paljuski just sel päeval värskelt saadaolevast toorainest. Antonio De Angelise sõnul pööravad nad erilist rõhku just sellele, et tooraine oleks hooajale vastav ja kvaliteetne.
La Capannina mereandide salat insalata di mare.
Kuna La Capanninal on lisaks ka hubane lounge-baar ning Itaalia gurmeekaupade pood, lubab see tõesti valida välja vaid parimad, perekonna enda poolt läbiproovitud tooted. 
La Capannina täidetud kalmaar.

Mõned härra De Angelise poolt soovitatud roogadest on kaheksajala carpaccio, kikerhernestega täidetud kalmaar ja muidugi klassikalised caprese-road: salat ja ravioolid. Veinigurmaanid tunnevad kindlasti rõõmu kadestamisväärsest veinilistist, väikestele seltskondadele alates 8-10 inimesest korraldatakse ka degusteerimisi.

Vahemerelikult elav Longano da Tarantino

Longano värske pasta homaariga.

Nimelisel Via Longanol Capri keskuses paiknev restoran-pizzeria Longano da Tarantino on teine koht, kuhu Capril kindlasti sööma võiks minna.

Vast ehk Capri üks kõige sõbralikumate hindadega lihtne kodune restoran ootab sind kutsuvalt suure pitsa-ahjuga ning tõeliselt vahemereliku meluga. Taustaks kostva Itaalia või Napoli muusika saatel ulatab naeratav baarman sulle kuldkollase limoncello või jahutava klaasi veini, samal ajal kui pitsa-ahjus valmib värskete tomatite ja mozzarellaga pizza caprese ning köögis hõrgutavad mereandidest road.

Selle restorani risotto alla pescatorat ehk risottot mereandidega ei löö üle miski, läbi aastate on see jäänud minu lemmikuks. Restoran ise soovitab oma parimate roogadena lisaks veel linguine mereandidega, värsket pastat homaariga, grigliata mista di pesce´t (valik grillitud mereande) või zuppa di pesce´t (mereandide soute’).

Un gelato, per favore!

Buonocore.

Ükski Capri sumedatest suveõhtutest ei möödu ilma õhtusöögijärgse jäätiseta, mistõttu paljud kogenumad külalised restoranides sageli magustoidu vahele jätavad.

Miks? Sest see õige jäätis tuleb tingimata võtta Gelateria Buonocorest.

Capri keskuse ühel põhitänaval, Via Vittorio Emanuelel paiknev pereäri pakub ühte Itaalia parimat jäätist ning hõrgutavat valikut küpsetistest.

Sellest, et see üks vägagi külastamist väärt koht on, annab märku magusalt hullutav vahvlite küpsetamise lõhn pehmes suveõhus, mis alati pikalt lookleva järjekorra magusasõpru kohale meelitab.