Üksi reisijate jaoks on kõige tähtsam turvalisus, sest lisaks sellele, et ei pea kellegiga arvestama, ei saa ka kellegi teise peale loota peale iseenda. Teiseks peab sihtriik olema piisavalt positiivse õhkkonnaga, et mitte jääda üksi norutama.

Edetabeli koostamiseks kasutati globaalset õnneindeksit (Happy Planet Index) ja globaalset rahu indeksit (Global Peace Index). 151 riigi seast valiti lõpuks välja 20, mis oleksid üksinda reisija jaoks piisavalt turvalised ja õnnelikud kohad, kus kohalikega suhelda. Geograafiliselt tuli edetabel kirju, kuid üksi reisimiseks on seal Nipernaadidele midagi ka meie lähinaabrusest.

1. Uus-Meremaa

Uus-Meremaa sõbralik maastik.

Tegemist on seiklusturistide jaoks ideaalse riigiga, kus lisaks ka väga sõbralikud kohalikud.

2. Norra

Turvalisuses pole kahtlustki, üksinda saab rännata Norra ilusal maastikul ja fjordides päevi või kuid, ilma et igav hakkaks.

3. Šveits

Euroopa üks turvalisimaid riike pakub samuti võimalust mägesid üksi avastada. Selleks sobib hästi Rail Pass, millega võib üksi sõita soodsalt üle riigi kuhu iganes.

4. Costa Rica

Ehkki turvalisusega pole nii head lood kui esimestel kohtadel olevates riikides, on Costa Rica õnneindeksi järgi maailma kõige õnnelikumate elanikega riik. Kui seal on õnne nii palju, siis kes ikka tahaks pahaaimamatut turisti pahade kavatsustega kimbutada.

5. Austria

Taas üks turvalisimaid riike maailmas pakub üksi rändajale häid muuseume, kuid ka kontserdile pole imelik reisil olles üksi minna - kuulama just seda, mida ise tahad, kellegi teisega kooskõlastamata.

6. Vietnam

Sõda on väga ammu möödas, kõrilõikajad turisti ei varitse. Ehkki turvalisusnäitajatelt on Vietnam paljudest Lääneriikidest tagapool, on seal Costa Rica järel teised kõige õnnelikumad inimesed maailmas. Vähemalt nii väidab õnneindeks.

7. Tšiili

Parim näide kohalike elanike sõbralikkusest on see, et nad võivad ränduri päris mitmeks päevaks võtta lausa oma pereliikmeks, et talle oma maad tutvustada. Ja tutvustada on - Tšiili pikkus on tuhandeid kilomeetreid mööda Lõuna-Ameerika läänerannikut.

8. Jaapan

Ülitäpne ja kiire transport soosib üksinda rändajaid. Hea on teha endale sobivaid plaane ja ei pea kellegi teise pärast hilinema ülitäpselt väljuvale rongile. Turvalisusega on Jaapani linnades samuti lood hästi.

9. Rootsi

Lihtne on Rootsis planeerida üksinda reisimist - võimalusi selleks on palju. Jalgrattamat kohvikutuur, Põhja-Rootsis suusatamine - seda kõike saab teha segamatult ja sõbralike teenindajate abiga.

10. Indoneesia

Sealgi elavad väga õnnelikud inimesed, pakub õnneindeks (riik on viiendal kohal). Indoneesiasse on pidama jäänud ka hedonistid, surfarid, eluaegsed puhkajad ja rannamõnude nautijad. Kindlasti leiab siit uusi sõpru.

11. Saksamaa

Riik pakub liiga palju häid valikuid, mille üle mitmekesi reisides võib kergesti vaidlema minna. Üksi valida on lihtne ja üksi reisija tunneb end Saksamaal reeglina turvaliselt.

12. Argentina

Euroopalik atmosfäär pakub üksikule hundile võimalust turvaliselt külastada nii ööklubisid kui ratsatalusid.

13.-15. Kanada

Looduses on alati hea üksi käia - siis ei kohku inimkarja lärmakast saabumisest metsloomad ning kaaslasega lobisemise asemel on aega ka ringi vaadata.

13.-15. Soome

Meie põhjanaabrite juurde on lisaks sellele, et üksi reisija tunneb end turvaliselt, ka väga lihtne minna: astu laevale ja mõne tunni pärast oled kohal. Pole pikka planeerimist, pole seltskonna kaasaotsimist. Ka tagasipöördumine võib toimuda järgmisel päeval või näiteks hoopis järgmisel nädalal.

13.-15. Laos

See on seljakotirändurite uus meka. Midagi pole parata - seljakotirändurid eelistavad tihti just üksi reisimist ja kui nad eelistavad viimasel ajal aina rohkem Laost, siis siin peab midagi ligitõmbavat olema.

16. Panama

Tärkaval turismisihtkohal on pakkuda üksi reisijatele seiklusturismi: raftingut, mägirattamatku, surfi. Kui üksindusest küllalt saab, leiab Panamast rahvusvahelise seltskonnaga ööklubisid.

17. Holland

Vaba atmosfäär, rattakultuur ja Euroopa kõige vastutulelikumaks peetavad hollandlased aitavad reisi nautida. Kas üksi või lahkete uute Hollandi tuttavate seltsis.

18. Iirimaa

Iirlased on lausa ülevoolavalt sõbralikud ja lahked. Nende seltskonda võib end üksi usaldada küll. Samuti on palju väikeseid mõnusaid öömajasid, mis sobivad üksi broneerimiseks.

19. Island

Tegemist on maailma kõige turvalisema riigiga. Ehkki õnnelikkuse poolest pole islandlased kuigi tipus, ei ole nad ka väga tusameelsed, vaid sellised keskmised veidi endassetõmbunud põhjamaalased, kelle karmivõitu tunduva oleku taga peitub tegelikult lahke süda. Kuumaveebasseinis saab üksi ujuda ning ratsamatkale sobib ka üksinda minna, et tutvuda seal näiteks uute kaaslastega.

20. Suurbritannia

Ameerika üksikreisijatele sobib see koht kindlasti ka tänu väiksematele kultuurierinevustele ja olematule keelebarjäärile, meie kodumaistele Nipernaadidele peaks ka inglise keel olema üks levinuimaid arusaadavaid keeli, milles räägitakse ja see soodustab ka üksi uute tutvuste sobitamist. Turvalisuse ja lahkuse osas pole britid küll esikümnes, aga midagi katastroofilist selles ka pole.

Kuhu jääb Eesti?

Eesti on globaalse rahu indeksis 31. kohal (161-st) ning globaalses õnneindeksis 117. kohal.Kokkuvõttes sellega esikahekümnesse ei mahu, aga esimesse poolde riikide seas kindlasti.