Dubai Parks and Resorts on plaaninud samasse turismikompleksi veel rajada Bollywoodi ja Hollywoodi teemapargi.

Projekti juhib Meraas Holdings, mis on šeik Mohammed bin Rashid Al Maktoumile kuuluv kinnisvaraarendaja. Šeik on Dubai valitseja ning Araabia Ühendemiraatide asepresident. Arenduse eesmärgiks on suurendada hotellimajutuse võimalusi linnas ja lisada uusi turismiatraktsioone. Araabia Ühendemiraadid plaanivad purustada külastajarekordi - 20 miljonit välisturisti aastas - juba 2020. aastaks, kui seal peetakse maailmanäitus World Expo. Kasv peab olema kahekordne, sest praegu külastab Dubaid "vaid" 10 miljonit turisti aastas. 20 miljonit aga tähendab, et turiste saabuks rohkem, kui praegu populaarseimasse sihtkohta - Londonisse.

Esimene turismikompleksi arendusfaas saab valmis 2016. aastal. Jebel Ali piirkonnas valmiv keskus jääb üsna lähedale kuulsale "palmiarhipelaagile" ehk merre rajatud palmikujulisele saarele.

Arendatavas keskuses plaanitakse avada uued suured kaubanduspinnad, peresõbralik hotell Lapita, lähedale jääb ka uus rahvusvaheline lennujaam Al Maktoum International, kuhu tuleb viis maandumisrada.

Dubai Legoland saab esimeseks Lähis-Idas ja seitsmendaks Legolandiks kogu maailmas. Teemapark on mõeldud lastele vanuses 2-12 eluaastat. Varem oli plaanis see ehitada parki nimega “Dubailand”, kuid 2008. aastal alanud majanduskriis tõmbas sellele kavale kriipsu peale.

Kinnisvarahinnad on praegu aga hakanud kosuma ja loodetakse, et 2020. aastaks saavutavad need kriisieelse taseme. Turismiobjektide rajamise kulutused igatahes sööstavad juba üles.

Meraas Holdingu juhatuse esimees Abdullah Al Habbai lubab, et uus arendusprojekt saab olema väljakutse juhtivatele turismi- ja ehitusettevõtetele, et arendada välja uue meelelahutuskeskuse ligitõmbav kontseptsioon.

Ambitsioonikas projekt pole aga Dubai Parks and Resortsil esimene. Varem on nad planeerinud ja rajanud ka maailma suurimat tehissaart ja püstitavad maailma suurimat vaateratast. Eelmisel aastal sai valmis Koraanile pühendatud 5,6 miljonit eurot maksev teemapark, valmimisel on veel "Mall of the World" ehk kaubanduskeskus, mis on pindalalt neli korda suurem, kui Gateshead Metrocentre - Euroopa praegune suurim kaubanduskeskus. Kuid seegi pole veel kõik - välja on käidud ka plaan rajada maailma suurim veepark "The Pearl of Dubai", mille projekt kuulutati välja juulis.