Kultuurihuvilised (ja hinnatundlikud) puhkajad peaksid oma sammud seadma Poola pealinna, kus on kõige odavam tutvuda kunsti, muuseumide, muusika ja ajalooliste mälestusmärkidega. Sellele tulemusele jõudsid Post Office Travel Money vastava uuringu tegijad. Aasta jooksul võrreldi kuue erineva pileti hinda pealinna muuseumides, galeriides ja kontserdisaalides, mis Varssavis maksid kokku 88 eurot - vähem kui kolmandik Viini või Amsterdami piletihindadest (282 eurot). Barcelonas maksid sellised piletid kokku 305 ja Pariisis koguni 318 eurot.

London on aga kõige kallim linn kultuurihuvilisele puhkajale, sest seal maksab kuuest piletist koosnev komplekt juba 323 eurot. Piletid valiti võrdluseks välja järgmistesse kohtadesse: Briti muuseum, Tate Modern, Buckinghami palee, Kuninglik Ballett ("Manon" - Royal Opera House), Inglise Rahvusooper ("Otello" - London Coliseum), Londoni Sümfooniaorkestri kontsert ("Mendelssohn" - Barbican).

London jäi kalleimaks vaatamata sellele, et linn pakub tasuta muuseumi- ja galeriikülastusi, samas on aga ooperi- ja balletietenduste piletid väga kallid, mis viiski keskmise hinna kõrgustesse. Vihjeks võib soovitada, et need, kes otsivad odavamaid pileteid Royal Opera House´i, võiksid need ette broneerida. Siis saab lausa 7,5-eurose hinnaga. Samas hinnad Londonis praegu langevad ja kultuurihuvilised ei pea arvatavasti üsna pea enam nii palju kulutama.

Mujal Ida-Euroopas leidub Varssavile hinna poolest konkurente. Näiteks Budapestis tuli piletite hinnaks 101 eurot, kuid hind võib valuutakursside muutumise tõttu seal tõusta.

Odavaimad hinnad kultuurituristile (sisaldavad kuut piletit - muuseum, kunstigalerii, ajalooline vaatamisväärtus, balletietendus, ooper, klassikalise muusika kontsert) on järgmistes Euroopa pealinnades:

1. Varssavi - 88 eurot
2. Budapest - 101 eurot
3. Praha - 117 eurot
4. Dublin - 129 eurot
5. Rooma - 167 eurot
6. Berliin - 200 eurot

Kõige kallimad kultuurilinnad olid Euroopas aga sellised:

1. London - 323 eurot
2. Pariis - 318 eurot
3. Barcelona - 305 eurot
4. Amsterdam - 282 eurot
5. Viin - 281 eurot
6. Moskva - 243 eurot