EHTE koolis saab õppida nii kutseõppes kui rakenduskõrghariduse suunal. Kutseõppesse avalduse esitanud 117-st noorest soovisid ülekaalukalt 74 õppida reisikorraldust. Konkursitihedus oli 4,05 inimest kohale. Populaarsuselt teine eriala oli hotelliteenindus, kuhu kandideerisid 34 noort, 1,95 inimest kohale.

Rakenduskõrghariduse suunal on 28. juuli seisuga populaarseimaks erialaks hotellimajandus, kuhu on avalduse esitanud 33 noort, järgneb reisikorraldus 32 noorega. Hotellimajandust on võimalik õppida nii eesti kui inglise keeles.

Eesti Hotelli-ja Turismikõrgkool EHTE rektori kohusetäitja Ain Hinsberg: “Reisikorraldus on sisseastujate seas populaarne tänu sellele, et noortele meeldib reisida - just selline ongi nende poolt vastuvõtukatsete vestlusel komisjonile kõige sagedamini mainitav argument. Reisikorraldus oma olemuselt eeldab üsna laia silmaringi ehk mõne kitsa valdkonna superoskuste asemel on pigem abiks maailma asjadega laiemas plaanis ja üldisemas joones kursisolemine.”

“Hotellimajandus aga tõmbab endale noorte huvi suurte rahvusvaheliste hotellide luksuse ja stiilsusega ehk kes siis sellises väärikas töökohas, mis võib tulevikus ka suure tõenäosusega välismaal olla, ei tahaks ennast teostada,” kommenteerib Hinsberg.

EHTE kooli järgmised sisseastumiskatsed rakenduskõrghariduse suunale toimuvad 31. juulil. Õpilasi võetakse vastu kolmele põhisuuna õppekavale – reisikorraldusele, hotellimajandusele ja toitlustusteenuste korraldusele. Võimalik on õppida nii päevases- kui kaugõppes.