Tel Avivi saabuvad reisijad võivad ühel päeval avastada, et ummikutest saab vabaneda uutmoodi linnatransporti kasutades - reisides väikestes rippuvates kapslites, mis sõidavad postide otsa kinnitatud relsil tänavate kohal.

BBC uudise kohaselt on üsna varsti valmis saamas 500 meetri pikkune katselõik kahekohaliste "lennukilaadsete" kapslitega, mille on valmis ehitanud Israel Aerospace Industries (IAI).

Uus transpordisüsteem on patenteeritud Califormia ettevõtte SkyTran´i poolt.

Patendikirjelduses on öeldud, et süsteem on loodud reisijate transportimiseks turvaliselt, roheliselt ja säästlikult ning loodetakse, et ühel päeval on seda liiki transpordisüsteemid kasutusel paljudes linnades üle maailma.

Leiutise suurem ambitsioon on muuta kogu meie transpordisüsteemi ülesehitust ja muuta see personaalsemaks.

Magnethõljukite tehnoloogiat kasutavad kapslid on IAI testimislaboris juba katsetatud ja on järgmisel aastal valmis linnas ülespanemiseks, teatab BBC oma uudises.

Testimistingimustes sõidavad magnethõljuk-kapslid kiirusega kuni 70 km/h, kuigi teoorias on need võimelised arendama tunduvalt suuremaid kiiruseid.

Kui Tel Avivi prototüüp osutub edukaks, ehitatakse see välja kogu linnas.

Süsteem lubab nii kohalikel kui külalistel tellida omale kapsli peatusesse nutitelefoni abil ning seejärel toimetab süsteem reisijad soovitud sihtpunkti.

SkyTrani esindaja Jerry Sanders nimetas Tel Avivi projekti selle tehnoloogia läbimurdeks.