See plaan nõuab Araabia Ühendemiraatidelt igal aastal veel kolme miljoni turisti meelitamist linna, kui on seni. Eelmisel aastal külastas Dubaid rekordilised 16,8 miljonit turisti.

Londoni statistika aga ütleb, et reisijate arv selles linnas kasvas üheksa protsenti ning turstide linna jäetav raha on kümne aastaga kahekordistunud, ulatudes 11 miljardi naelani.

"Maailma kõige külastatuma linna" tiitlit on aga raske hoida, sest andmete kogumise statistika muutub pidevalt ja on riigiti erinev. Aasta alguses lahvataski vaidlus Londoni ja Pariisi turismiametnike vahel, sest kumbki linn peab end maailma kõige külastatuimaks.

Kohe peale seda, kui London avaldas oma 2013. aasta rekordilised külastajate numbrid, avaldas parempoolne prantsuse ajaleht Le Figaro artikli pealkirjaga "London tõukas Pariisi troonilt". Selleaegne Pariisi linnapeakandidaat Anne Hidalgo ütles, et London müüb end väga agressiivselt ja mõnikord ka faktidega, mis ei vasta tõele.

Pariis meelitas 2012. aastal kohale 15,7 miljonit turisti, mis on vaid 0,2 protsenti kasvu võrreldes 2011. aastaga. Suurem külastajate arv sõltub ka erinevatest statistilistest meetoditest, mida kasutatakse.

Dubais käis 2013. aastal 11 miljonit turisti. See number loodetakse kasvatada 20 miljonini aastas 2020. aastal toimuva Expro 2020 ajaks, mis peaks Araabia Ühendemiraatidesse tooma täiendavalt 23 miljardit dollarit.
Mohammad Bin Rashid City.

Peale hiljutist majanduskriisi on Dubai siiski täiskäigul edasi liikunud, kulutades tõsiselt ehitusele ning rajades uusi turismiatraktsioone.

Mohammad Bin Rashid City on näiteks mitu miljardit dollarit maksma läinud turismi, kunsti ja kaubanduse keskus, kus võib käia ka 35 miljonit külalist. Seal on maailma suurim kunstigaleriide pind ning "Mall of the World" on maailma suurim kaubanduskeskus ja asub Dubais.
Majutusprobleem ei tohiks ka segada, sest järgmise kahe aastaga ehitatakse juurde 141 majutusasutust.

Kinnisvaraarendus nimega Bluewaters Island saab olema koduks "The Dubai Eye" vaaterattale, mis on maailma suurim vaateratas ja Dubai veekanali äärde on juba saabumas lisaks veel 450 uut restorani, mis sätivad end sisse luksuslike jahisadamate kõrvale.

MBR District One pakub 350 000 ruutmeetri suurust veeparki ja Dubai Adventure Studios, mis saab valmis veel sel aastal, pakub viit teemaparki.

Dubai suured ehitusprojektid pole siiski alati sujuvalt kulgenud. The Worldi ehk kunstliku maailmakaardi-kujulise arhipelaagi ehitus algas küll 2003. aastal, kuid 300 kunstsaart jõeti 2008. aastal ootele, kui maailmamajandusi tabas majanduskriis. Praeguseks on nendest kolmesajast vaid kaks saart välja arendatud.