Kevadel võib Helsingi visiidi ette võtta ka seal korduvalt käinud külaline ja ikka leida paljugi põnevat. Siin on viis ideed, mida põhjanaabrite juures teha.

1. Hiilgav vanakraamivalik

Soome pealinn on tuntud oma antiigi- ja komisjonipoodide poolest. Kui alustad linnasüdamest, siis polegi vaja kaua otsida, kuni leiadki mõne unikaalse hea valikuga komisjonipoe, kus pakutakse kraami alates säravatest peaokleitidest kuni vanamoodsate ülikondade, savipottide ja antiikmööblini.

Vahest kõige tuntumad vanakraamipoed helsingis on UFF-id. Need poed asuvad kesklinna tänavatel ja sealt võib leida vanu kleite ning igapäevast riietust, sisekujunduse elemente ja laste mänguasju.

Veel üks huvitav vanakraamipood on Kaivarin Kanuuna, mis asub aadressil Merikatu 3. Poes pakutakse vanu riideid, raamatuid ja samuti väikeseid sisekujunduses kasutatavaid nipsasjakesi. Tasub meeles pidada, et pood on esmaspäeval suletud, sest nädalavahetusel alustatakse üsna varakult.
Vanakraamiturg Helsingis.

Kui vanamoodsad kleidid sulatavad su südame, siis tuleks sammud seada Frida Marina poodi Kaarlenkatu 10. Selles lahedas poes - pealegi veel ilusa nimega - võib leida haruldasi juveele ja kauneid kleite, millest igaühel on oma lugu jutustada. Oma poiss-sõbra võib koju jätta, sest siin on rõivaid vaid naistele.

2. Arabia piirkond Helsingis

Üks huvitavamaid kohti Helsingis on Arabia piirkond. See tööstuspiirkond on tuntud kui linna loomekeskus ja kuigi asub kesklinnast natuke eemal, on sinna lihtne jõuda trammi või bussiga. Vaata nende kodulehelt järgi, mida huvitavat seal hetkel toimub ja ära unusta ka sealseid muuseume (Arabia muuseum, Tehnoloogiamuuseum, Energiajaama muuseum) - neid võib külastada igal ajal. Külastada saab ka Arabia tehast, mis on suurim keraamikatehas põhjamaades. Kui oled Iitala lauanõude fänn, siis saab neid osta Iitala tehasepoest. Ühineda saab Arabia piirkonna kunstituuriga asjatundjatest giidide juhtimisel, kes räägivad koha huvitavast ajaloost ja näitavad kõige olulisemaid vaatamisväärsusi.

3. Rida põnevaid üritusi

21. augustil toimub Helsingis Kunstiöö, kui kogu linna täidavad erinevad kunstiteosed ja tsirkusetrupid vallutavad oma etteastetega linnaparke. Reklaamtahvlitelt saab siis näha ooperietendusi. Kui aga lähtuda kevadest, siis toimub 24. mail kogu linnas suur Kevadpuhastuse päev, nn Siivouspäiva. Sel päeval muutub kogu linn üheks suureks vanakraamituruks. Idee on teha taaskasutus inimeste jaoks võimalikult lihtsaks ning just sel päeval saavadki kõik müüa oma kasutatud asju igal pool linnas: kodus, tänaval, hoovis või kontoris. Kui maikuu Suurpuhastusele ei jõua, on teine sarnane üritus juba 4. augustil.

4. Väga hea söök ja kohv

Viimastel aastatel on Helsingit tabanud stiilsete söögikohtade taassünd. Kui juhtud Helsingis olema 17. mai paiku, siis osale kindlasti Restoranipäeval. See on rahvusvaheline üritus, kus igaüks saab einestada nn ühe päeva restoranides, mis on üles pandud nende poolt, kes arvavad, et oskavad midagi head valmistada ja tahavad seda ka teistele pakkuda.

Kui maikuus Restoranipäevale ei jõua, avaneb juba järgmine võimalus ajutisi restorane nautida õige pea, sest üritust peetakse Helsingis neli korda aastas.

Kõrge elatustaseme tõttu on Helsingi restoranides hinnad päris kõrged, seega tasub enne teha väheke taustauuringut, et leida häid, kuid taskukohaseid söögikohti. Likealocalguide´i kohaliku helsingi elaniku Katariina sõnul on paljud Helsingi elanikud armunud Sandro baari ja selle pühapäevasesse hilisesse hommikueinesse, mida saadab tavaliselt elav aafrika muusika. Pakutakse moodsat aafrika fusioonkööki ja leidub ka hea valik nii taimetoitlastele kui lihasööjatele. Õhtuti saab kohalikega koos nautida kokteile. Kui aga oled esimest korda Helsingis ja tahad proovida midagi väga soomepärast, siis tasub kindlasti ära käia Eeron Keittiös (Eero köögis). See koht on avatud alates 2001. aastast ja lisaks heale soome söögile pakub ka maitsvaid lõunaid, mis ei käi valusalt rahakoti pihta.

5. Boheemlaslik Kallio

Kallio on piirkond, mis esimesel pilgul polegi väga muljetavaldav, jättes alguses veidi räämas mulje. Kui aga sügavamale pealispinna alla kaevuda, siis on see üks elavamaid piirkondi linnas. Kallio pakub palju lahedaid poode, põnevaid kohvikuid ja kontserdipaiku.
Kallio jalgrattad.

Kuudes Linja on üks populaarsemaid ja tuntumaid kontserdipaiku, kus ei maksa oodata küll midagi glamuurset, kuid see ongi Kallio: natuke rohmakas ja tahumatu. Siin saab kohalikega ringi hulkuda ja head muusikat nautida, seega ümbrus polegi nii oluline. Vaata nende kodulehelt, millised peod on varsti tulemas.

Kui oled hea disaini hindaja, külasta kohvik-kauplust Made in Kallio, mis asub Vaasankatul. See koht annab hea ülevaate, mis toimub hetkel Soome disainis ja see on ka hea pood mõne haruldase suveniiri ostmiseks. Vaata nende Facebooki lehelt, mida tasub vaatama minna ja millal, sest nad korraldavad aeg-ajalt huivitavaid üritusi.