Suur Egiptuse Muuseum (gem.gov.eg) on plaanitud hoidma 100 000 iidset eksponaati, sealhulgas saab uus muuseum koduks ka kuningas Tutanhamoni muumiale.

578 miljonit eurot maksev ehitis pidi valmis saama juba 2012. aastal, kuid ehituse alustamine seiskus. Järgmine valmimise tähtaeg on augustis 2015.

Muuseum on praegu pooleli, kuid loodetakse õigeks ajaks lõpetada, sest riik võitleb turistide tagasitoomise pärast Egiptusesse pärast poliitilistest rahutustest tekkinud kaost turisminduses. Egiptuse muististe minister Mohammed Ibrahim käis üleeile ehitust isiklikult üle vaatamas.

Praegune ehitusjärk on osaliselt finantseeritud Jaapani Rahvusvahelise Koostöö Agentuuri kaudu. Loodetakse, et muuseumist saab maailmatasemel ehitis, mida külastab üle 15 000 külastaja päevas. Kompleksi kuuluvad ka pargid, aiad ja restaureerimiskeskus.

Egiptuse turismindus elas möödunud aastal üle kõige kehvema septembri, kui külastajaid oli 90 protsenti vähem, kui eelmisel aastal samal ajal.Olukord on hakanud aeglaselt paranema, kuid Kairo ja püramiidid on endiselt turistidest hüljatud, nii et turismiminister pidi maailmakuulsa vaatamisväärsuse kohta ütlema veebruaris, et see on nagu ilma inimesteta kummituslinn.

Viimase leiuna on Edfu püramiid, mida dateeritakse Giza püramiidide eelsesse aega, toonud küll väikese turistide huvi kasvu piirkonna vastu, kuid 2013. aasta septembrist detsembrini jäi külastajate arv Egiptuses siiski poole väiksemaks kui 2012. aasta lõpus.

Turistide massid jäävad aga Egiptusest veel eemale, kuni poliitiline stabiilsus pole lõplikult saabunud.