Turistid, kes külastavad ajaloolist Hiina müüri, kipuvad kraapima oma nimesid selle kivist seintele. Hiina uudistesaidid süüdistavad sodimises kõige rohkem välisturiste, sest näiteks Vahitorn nr 5 on väga populaarne koht just ingliskeelsete kommentaaride jätmiseks.

Nüüd aga otsustati populaarne müürilõik Mutianyus Vahitorn nr 14 juures eraldada spetsiaalselt graffiti jaoks, kirjutab China Daily.

Uudis tsiteerib Mutianyu administratsiooni direktorit, kes ütles, et paljud turistid armastavad iidsetesse müüridesse graveerida oma nimesid ja kommentaare.

Administratsioon lubas peagi üles seada veel kaks graffiti-tsooni, et ka Vahitornide nr 5 ja 10 juures oleks koht, kus turistid oma kriipseldamissoovi saaksid rahuldada.

Varem on proovitud graffitivalvurite patrulle ja hoiatussilte müüril, aga neist pole abi olnud. Senised täissoditud seinad loodetakse aga peagi restaureerida ja taastada puhtana.

Turistide komme oma nime ajaloolise vaatamisvärsuse külge kraapida on probleemiks ka mujal maailmas tuntud vaatamisväärsuste juures. Näiteks Julia maja Veronas ("Romeost ja Juliast") on populaarne koht, kus armunud käivad oma nimesid vaatamata keelule hooviseinale kraapimas.