Enamasti ostetakse reisikindlustust meditsiiniabi riski tõttu, kuid on veel asju, mida peaks reisikindlustuse puhul tähele panema. IIZI kindlustusmaakler pani kirja 5 asja, mida peaks reisikindlustuse kohta teadma.

Kulud tuleb alguses ise kinni maksta, hiljem tšekkidega tõestada 

Reisil juhtunud kahjude korral tuleb kulud algselt kannatanul ise tasuda. Hiljem tasub kindlustusselts kulud kannatanule arvete alusel. Seega on äärmiselt tähtis, et kahjude kulutuste kohta võtaks kannatanu arve ja selle alles hoiaks. Kindlustusseltside kahjukäsitlus on väga range — kui ei ole arvet ette näidata, siis ei ole midagi ka tagasi maksta.

Arsti kulusid ei tule ise maksta juhul, kui võtta ühendustust SOS-iga. Nemad väljastavad haiglale garantiikirja ning arvetega arveldamine jääb peale seda kindlustusseltsi ja haigla vahele.
Reisi hilinemise korral on tähtis, et küsiksite hilinemise põhjust tõendava dokumendi. Näiteks, kui lennuk ei välju tehnilise rikke või halva ilma tõttu. Sellisel juhul tuleb võtta transpordifirmalt tõend reisitõrke põhjuse kohta. Samuti tuleb võtta vastav dokument, kui peaksite reisile hilinema liiklusõnnetuse tõttu. Liiklusummiku tõttu hilinemist reisile kindlustusseltsid ei arvesta, kuna seda ei saa dokumendiga tõestada.

Suusareisile minnes maini seda kindlasti ka kindlustuspakkujale

Mäesuusatamine ja lumelauasõit on mõlemad vigastuste rohked spordialad. Sportimisel tekkinud vigastusi ei kata tavaline reisikindlustus. Õnnetuse korral võivad kannatanu ravi ja transpordiga kaasneda suured kulutused. Seega on oluline kindlustust sõlmides mainida kindlustuspakkujale, et plaanite minna suusareisile. See on vajalik, et kindlustuspakkuja saaks teha kindlustuspakkumise, mis sisaldab spetsiaalselt suusareisi jaoks olevaid lisariske.

Aastane reisikindlustus on soodsam, kui kaks erinevat reisikindlustust aastas

Aastane korduvreisikindlustus on reisikindlustus, mis kehtib terve aasta. Kindlustatu ei pea muretsema oma kindlustuse pärast terve aasta, juhul kui reisipikkus ei ületa 30 päeva (osad kindlustusseltsid lubavad 90 päevaseid reise). Korduvreisikindlustus on mõeldud inimestele, kes reisivad aastas rohkem kui korra. See hoiab kokku raha ja aega, mis iga kord reisikindlustuse ostmiseks kulub.

Euroopa ravikindlustuskaart ei ole sama, mis reisikindlustus

Euroopa ravikindlustuskaart annab õiguse vältimatule arstiabile välismaal, kuid seda ainult sihtkohariigi seadusandluse järgi. Kaetakse ravikulud, mis on hüvitatav kohaliku ravikindlustuse järgi. Visiiditasu, haigla päevaraha, transporti koju tagasi jms., Euroopa ravikindlustuskaart ei kata.
Reisikindlustus katab aga ka need kulud, mis sihtkohariigi seadusandluse järgi tuleks ise tasuda. Seega on reisile minnes alati soovitatav sõlmida reisikindlustus. Isegi, kui reisijal on olemas kehtiv Euroopa ravikindlustus ning reis toimub Euroopa piires.

Erinevate kindlustusseltside reisikindlustus pakkumisi on kiire ja mugav võrrelda internetis

Üks võimalus internetis reisikindlustuse pakkumiste võrdlemiseks on läbi käia kõikide kindlustusseltside kodulehed ja nendelt pakkumised võtta. Teine võimalus, mis on tunduvalt ajasäästlikum ja mugavam, on võtta kõik kindlustuspakkumised ühest kohast — kindlustusmaaklerilt. Kindlustusmaakler on kohustatud välja tooma erinevate kindlustusseltside pakkumised ning seletama, kuidas kindlustusseltside pakkumised erinevad ja millised riskid on kaetud või katmata.

IIZI kindlustusmaakler pakub oma kodulehel suurimat reisikindlustuse valikut ning võimalust osta kindlustuspoliis otse internetist! Võrdle ise reisikindlustuspakkumusi SIIN.

Jaga
Kommentaarid