Tavaliselt saab valida, kas soovid viieteist- kuni üheksateistpäevast muna.

Muna kooritakse ära ning süüakse soola ja äädikakastmega. Ausalt öeldes näeb see kooritult välja väga jube. Kui seda mitte vaadata ja selle peale mitte mõelda, siis võib balut isegi maitsta, sest sarnaneb tegelikult tavalisele keedetud munale.

Ühe baluti hind Coronil on 15 peesot (veerand eurot) ja kohalikud söövad neid tavaliselt mitu tükki järjest. Üks kohalik naine matsutas neid meie nähes turbokiirusel sisse koguni seitse tükki. Nii et see on tõeline delikatess siin.

Margus proovis ka, aga tema jaoks polnud see siiski suurem asi söök:

Taifuun Yolanda jälgedes

Räägime nüüd natuke ka taifuun Yolandast, mille kahjustused Boracay saarel tundusid minimaalsed. Vaid mõned katused olid nähtavalt lõhutud, kuid pigem oli suurim probleem seal elektri puudumine kuu aega järjest. Samuti on näha, et internetiühendus on nüüd igal pool üsna halb.

Busuangal oli aga kahjustusi juba rohkem näha. Alates lennujaamast, kuhu saabudes näed, et lennujaamal pole ühtegi akent ees ja katus on veidi räsitud.

Taifuunikahjustused külas.

Kui lennujaamast linna poole sõita, siis näeb palju murdunud ja räsitud puid. Rolleriga külavahel sõites on samuti näha, kuidas mõned majad on täielikult hävinud (meie mõistes pigem hütid). Samuti on näha, et paljudes laguunides ja saartel on suured kahjustused vee all, kus surnud koralle on terve merepõhi täis.

Meie paadimees rääkis, kuidas ta enda maja hävis ja õemees hukkus, kui üritas päästa oma paati.

Hea teada

Kohaliku paadimehe-abi päevapalk Coroni saarel on 200 peesot (3,3 eurot) ja poemüüja saab 250 peesot.

Filipiinidel ei ole abielulahutust, seega abiellutakse üks kord ja elu lõpuni. Nii peakski olema igal pool. Kui ma ühe vanema proua käest küsisin, et mis siis saab, kui armastus otsa lõpeb? Siis vastas ta mulle üsna kurjustavalt: "You have to love your husband, you have to!" - "Sa pead armastama oma abikaasat!"