Kas oled kunagi ette kujutanud, et koorid end paljaks (või peaaegu paljaks) ja kihutad kelguga mäest alla, 25 tuhat inimest seda pealt vaatamas?

Ei? Tõesti, selles ei saa kedagi süüdistada, et sellist mõtet pole pähe tulnud.

Jah? Väga hea, sest juba järgmisel kuul avaneb see võimalus, kui võtta osa ühest ilmselt kõige ekstsentrilisemast talispordiüritusest üldse - paljaltkelgutamise maailmameistrivõistlustest, mida korraldatakse viiendat korda.

Üritus toimub - üllatus-üllatus! - Saksamaal ehk riigis, mis on tuntud oma erinevate võistluste poolest, kus tegeletakse FKK-ga ehk Freikörperkultur´iga (alastikultuur ehk lihtsalt paljasolek meie jaoks või nudism). Laupäeval, 15. veebruaril kihutavad paljad kelgutajad alla spaalinna Braunlage kelgunõlvadelt maalilistes Harzi mägedes.

Paljaltkelgutamise võistlused toimuvad kaks korda aastas. Igast meistrivõistlusest võtavad osa nii mehed kui naised omaette kategoorias. Kumbki võitja saab auhinnaks 1000 eurot ja sellega kaasaskäiva tiitli kui maailma parim paljaltkelgutaja.

Võistlusel kihutatakse alla 90-meetrisest mäest, riietuseks vaid kiiver, saapad ja aluspüksid.

Varem on valitud osavõtjaid kolmest riigist - Saksamaalt, Norrast ja Austriast, kuid sel aastal lisandub ka ürituse korraldaja raadiojaama RTL 89.0 kutsel kaks osalejat Suurbritanniast.

Eelvõistlus maailmameistrivõistlustele pääsemiseks tõotab tulla põnev. Eelmisel korral 2012. aastal valiti 5000 kandidaadi seast välja 30. Nemad pidid oma etteaste tegema 25 000 inimese ees. Sel aastal oodatakse aga veel suuremat publikut.

"See pole võistlus häbelikele ega tagasihoidlikele," ütles Chillisauce.co.uk kõneisik, kes otsib osalejaid ka Suurbritanniast. "Me otsime võistlejaid, kes on valmis ka naerma kõige selle peale. Ja kuigi eelistus kaldub nende kasuks, kes paljalt näevad head välja, ei maksa lasta end kandideerides sellest väga heidutada."

Neile aga, kes sooviksid pigem pealt vaadata kui osaleda, pakutakse võimalust kohale sõita ja publikuks olla. Selleks tuleb ette võtta reis Braunlagesse 15.-16. veebruari nädalavahetuseks.

(Nii näeb välja üleskutse Suurbritannia võistlejate leidmiseks. Ettevaatust - video sisaldab paljasolekut - toim.):