St. Moritzi, Lechi ja Megève´i suusakeskused võivad olla küll maailma populaarseimad tõeliste mäesuusafännide seas, aga kauaks? Üsna kindlalt ei jäta suusafännid oma lemmikkohti maha Põhja-Korea uue avatava suusakeskuse pärast, kuid Hiinasse rajatav Dawangi mäesuusakeskus "Deep Pit Ice and Snow World" võib saada nö tõmbekeskuseks noorema generatsiooni mäesuusatajate jaoks.

Changsha linna lähistel Hunani provintsis käib praegu kibekiire arendus, et mahajäetud kivimurdu ja järvele rajada seni veel nimetu viietärnihotell 270 sviidiga. Selle 60 luksus-sviiti ja kuuetoaline presidendisviit pakuvad kõik hingematvat vaadet Tongxi järvele, Dawangi mäele ja ümbruse meelelahutus-atraktsioonidele.

Hiigelkompleksi projekteeris Austria arhitektuurifirma Coophimmelb(l)au. Nende joonistelt on näha, et keskuses saavad olema siseruumide suusanõlvad, veepark ja jäämaailm. Meelelahutuskeskus ripub kahe kaljuseina vahel järve kohal, ühendades omavahel selle kaks kallast. Keskuse kõhu alla jäävad veel hulk saari, matkarajad kaljuseinal, rippuvad aiad ja välibasseinid koos 60 meetri kõrguse tehisjoaga, mis langeb all asuvasse järve.

Kuurort järve kohal.

Kuigi Changsha linnast ei teata väljaspool Hiinat eriti midagi, on tegemist iidse 3000-aastase asulaga, kus elab kaks miljonit inimest ja säilinud on mitmed ajaloolised vaatamisväärsused.

Mäesuusakeskuse ehitus algab sel aastal, valmis peaks see saama 2016. aastal. Kui keegi tahab sarnast Hiina imet näha natuke varem, võib külastada Songjiang Shimao hotelli Shanghai lähedal, mis on samuti ehitatud mahajäetud avakaevandusse, nagu planeeritav Dawangi mäesuusakeskus. Sealgi on rajatud tehisjuga, mis langeb üle hotelli aatriumi.

Puhkekeskuse all saab järvesaari külastada.