Selleks, et lisaks turistidele mõeldud vaatepiltidele ka kohaliku eluga end kurssi viia, käisime kohalikus koolis külas, kus ajasime juttu ja mängisime kohalike lastega. Kooliruumid olid lihtsas laudadega üle löödud hütis.

Tunnis kohalikus koolis.
Kohalik kool asub lihtsas laudadest onnis.

Teele sattus ka väga ehe kohalik küla (avavideos), kus meid samuti väga sõbralikult vastu võeti.

Vang Vieng - seljakotireisijate paheline paradiis

Vang Vieng, kuhu peale külaeluga tutvumist jõudsime, on tõeline noorte seljakotireisijate paradiis. Linn on täis lebola-stiilis baare, restorane ja klubisid. Vang Viengi ümbritsevad kenad kaljud, roheline loodus ja maaliline jõgi Nam Son.

Linn on tuntud kui koht, kus pole palju piire... vastuoluline kuulsus on seotud narkootikumidega, mis on siin kergesti kättesaadavad ja neid tarbitakse palju. Baarides küsitakse kohe otse, et kas soovite söögimenüüd, joogimenüüd või õnnelikku menüüd (Happy menu) - sealt saab tellida näiteks seene-smuutit, kanepit ja isegi oopiumi.

Hoiatuse eirajaid võib oodata 300-dollarine trahv.

Esialgu võib jääda mulje, et sellises pahelises linnas ei eksisteerigi politseid, kuna kõik tunnevad end vabalt ning tarbivad narkootikume ohtralt igal pool ja igal ajal. Kuid päris nii see siiski ei ole. Öösel liiguvad ringi erapolitseinikud ja trahvivad neid, kes keset tänavat meelemürke tarbivad. Vaid baarides võib. Karistamine tänaval tarbimise eest käib nii, et pahategija viiakse politseijaoskonda ja seal peab maksma trahvi 300 dollarit, et sealt minema saada. Seda juttu rääkisid meile kaks vabameelset Iisraelist pärit noormeest - nendega just selline lugu juhtuski.

Vang Viengi baarid on seljakotirändurite popp sotsialiseerumise koht.

Linnas on aga päris palju teha ja näha. Üheks populaarsemaks turistiatraktsiooniks peetakse Nam Soni jõe soojades lainetes tubingut ehk täispuhutava hiiglasliku ujumisrõngaga kulgemist. Seda atraktsiooni teenindab kohalik külakogukond vahetuste kaupa.

Tuubi saab rentida 5 euro eest terveks päevaks. Tuk-tuk viib turistid veidi kaugemale jõe äärde, kust hüppad vette ja hakkad vaikselt allavoolu kulgema. Kuival perioodil kestab sõit kolm tundi, vihmaperioodil saab kärestikulisemal jõel juba tunniga hakkama.

Niisama rahulikult rändureid allavoolu kulgeda ka ei lasta - jõe ääres asub kokku vähemalt kolm baari ja kui soovid mõnda neist külastada, siis visatakse sulle kaldalt nöör ja tõmmatakse baari juures kaldale.

Need baarid on täis pidutsevaid noori, mängib vali muusika ja pakutakse tasuta shotte. Kunagi oli neid baare kokku üle kümne, kuid ülejäänud sulgeti umbes aasta tagasi, kuna väga palju õnnetusi juhtus sellise joo-ja-uju atraktsiooniga. Näiteks uppus 2011. aastal sealsamas 22 turisti.

Blue Lagoon - helesinine laguun Vang Viengi koobaste lähistel.

Teine populaarne külastuskoht asub 7 km kaugusel kesklinnast - Sinine Laguun, kus saab samuti ujuda ja kõrgelt vette hüpata. Tegemist on ilusa kohaga looduse keskel koobaste lähedal. Linna lähistel asub väga palju koopaid, kus saab väikese tasu eest maa all ringi turnida, kaasas ohutusvarustus ja taskulamp.

Õhupallilend Vang Viengi kohal algab kohe.

Jõulud Vang Viengis

Kõigepealt jagasime kingid ja nendeks olid kuumaõhupalli sõidud üksteisele Margusega (maailma parim jõulukink), mida nautisime päikeseloojangu ajal. Nii algas jõulureis Vang Viengi kohal:

Ülevalt avanevad tunni jooksul kaunid vaated ümbritsevale orule:

Õhtul toimus veel väike jõulusöök koos uute sõpradega. Seltskond oli kirju: sakslane Andreas, mehhiklased Jorge ja Raul ning šveitslane Marinda. Ja nagu ikka, kui mehhiklased on mängus, siis salsa tantsimisest ei pääse.

Meie järgmiseks sihtkohaks on aga Laose pealinn Vientiane, kus veedame paar päeva ja siis jätame Laosega hüvasti, et lennata edasi Filipiinidele.