Põhja-Korea populaarsus turistide seas jätkuvalt kasvab, kuigi sellesse ebademokraatlikku riiki reisimise eetilisus on paljude jaoks vaidlusteemaks. Kui aga pole ajakirjanik, siis Põhja-Koreasse pääsemine polegi väga keeruline. Ei maksa vaid loota omaette reisimise võimalusele ning kohapeal tuleb täita kindlaid käitumisreegleid.

"Vastupidi levinud arvamusele on turistiviisa saamine Põhja-Koreasse suhteliselt lihtne," ütles Dylan Harris Põhja-Koreasse reisi korraldavast Lupine Travelist The Telegraphile, "ainus nõue on, et tuleb end kirja panna etteplaneeritud ekskursioonidele, mida viivad läbi kaks Põhja-Korea giidi."

Need giidid peavad olema spetsiaalselt kinnitatud riigi turismiministeeriumi poolt ja peavad olema seotud pealinnas Pyongyangis asuva kolme turismiteenust pakkuva organisatsiooniga.

Ka üksi Põhja-Koreasse saabuvad turistid peavad olema privaatekskursioonidel saadetud kahe sellise giidi poolt.

"Iseseisvalt pole Põhja-Koreas võimalik reisida," ütles Gill Leaning Regent Holidaysist, mis on veel üks reisikorraldaja, mis pakub reise Põhja-Koreasse. "Tavaliselt pole viisadega probleeme, need saab kätte 6-8 nädalaga."

Leaning lisas, et vaatamata giididest saatjatele on veel ka kindlad reeglid, mida turistid kohapeal peavad järgima.

"Turistid peavad mõistma, et nad on riigis privilegeeritud külalised ja sellepärast peavad alluma kohalikele reeglitele. Nendeks reegliteks on keeld ringi jalutada ilma saatjata ning samuti ei tohi pildistada kohtades, kus see pole lubatud."

Viimase kolme aastaga on Põhja-Koreasse reisijate arv peaaegu kahekordistunud. Osaliselt on see kindlasti seotud ka riigi 100. sünnipäeva tähistamisega, arvas Regent Holidaysi esindaja. Seda tähtpäeva tähistati eelmisel aastal. Kim Jong-un on kiidelnud lausa 400-protsendilise turismikasvuga.

Lupine Travelis puudub ootejärjekord Põhja-Korea reisidele, sest puuduvad piirangud reisijate arvule ja gruppe võib teha nii palju, kui huvilisi leidub.

Cox and Kings pakub samuti reise Suurbritanniast Põhja-Koreasse ja nende ekskursioonidel saab näha Kim Il Sungi monumenti Pyongyangis, Kumsusani paleed, mikro-õllepruulikoda Kaesongis ning võib osaleda kergel matkal Kumgangi mäele. Reisikorraldaja sõnul hoiavad nad pidevat kontakti kohapealsete reisiagentidega ja jälgivad ka välisesinduste hoiatusi, kui peaks tekkima mingigi oht riiki reisivatele turistidele.

Praegu peetakse Põhja-Koreasse reisimist turvaliseks, kuid samas võib olukord kiiresti muutuda. Siseneda pole võimalik Lõuna-Koreast.

Põhja-Korea atraktsioonid:

Pyongyang
- Mansudae monument, kuhu turistid peaksid lilli viima.
- Revolutsioni märtrite kalmistu.
- Kim Il Sungi väljak ja triumfikaar (ehitatud korealaste vastupanuvõitluse mälestuseks Jaapani vastu aastatel 1925 ja 1945)
- Mangyongdae, Kim Il Sungi sünnimaja
- Kumsusani mauseoleum (vajalik pidulik riietus)
- Juche torn (170 m)
- Sõjaväe näitusekeskus
- Taedongi kauplus ja kohalik väike pruulikoda
- Golden Lane´i bowlingukeskus

Atraktsioonid mujal
- Põhja- ja Lõuna-Korea piir ja demilitariseeritud tsoon
- Pohyoni tempel ja rahvastevahelise sõpruse näitus, kus on üles pandud tuhandeid kinke Kim Il Sungile ja Kim Jong llile
- Sijungi järv – Yi dünastia mälestusmärgid
- Ulimi joastik
- Kumgangi mägi (võimalus matkata)
- Samili laguun