Peale Mohamed Morsi kukutamist kukkusid juulis ja augustis reisibroneeringud Egiptusesse uuringufirma Gfk andmetel 57 protsenti.

See tõi ka talviste broneerimiste vähenemise 20 protenti võrreldes eelmise aastaga. Veel juuni lõpus oli talviste reiside väljamüük kasvutrendis nelja protsendiga.

2014. aasta suveks on aga broneeringud juba dramaatiliselt vähenenud - koguni 43 protsenti juuni lõpu seisuga.

Samal ajal teeb teine Põhja-Aafrika riik rekordeid. Tuneesiat külastas rekordarv briti turiste vahemikus jaanuar kuni august sel aastal - 287 541, mis on 22,5 protsenti rohkem, kui eelmise rekordi ajal 2010. aastal. Need andmed on pärit Tuneesia turismiametist.

Selle aasta turisminäitajad Tuneesias on tunduvalt paremad kui eelmisel aastal, kui oli näha, et turistide huvi selle riigi vastu kasvas aasta peale "Araabia Kevadet" üsna aeglaselt. Seda vaatamata riigis valitsenud rahule. Juulis hoiatati aga turiste Tuneesias taas olema ettevaatlikud peale ilmaliku opositsiooniliidri Mohamed Brahmi mõrva, millele järgnesid rahutused.

Eelmisel kuul viidi puhkajad Egiptuse kuurorti Sharm el-Sheikhi äärelinnadest üle rohkem keskusesse, kuna muretseti valitsuse loodavate teesulgude pärast.

Milline on lugeja arvates praegu sobivaim asendus Egiptuse-reisidele? Kas Tuneesia või midagi muud?