Kunagise arendusprojekti ripakile jäänud tähis mäenõlval muutus hoopis Los Angelese ja Hollywoodi üheks tähtsaimaks sümboliks.

106 meetri pikkune sõna mäel oli alguses püstitatud vägagi igapäevasel põhjusel: kinnisvaraarenduseks. Esialgu oli tähtedest moodustunud pikem rida: "HOLLYWOODLAND," mis lubati ära korjata, kui ümbruse krundid on kõik maha müüdud. Kuid arendaja otsustas sildi siiski alles jätta. 1949. aastal lühenes see HOLLYWOOD´iks ja oli mõnda aega hüljatud, nii et isegi mõned tähed kukkusid vahelt ära.

Renoveerimisele aitasid kaasa kuulsad losangeleslased Alice Cooper, Hugh Hefner, Gene Autry, Andy Williams ja Warner Bros.

Nüüd aga turismiameti viis soovitust, kuidas ajaloolist märki kõige paremini avastada.

1. Hollywood & Highlandi keskusest

D. W. Griffithi filmist Intolerance inspireeritud ostu- ja meelelahutuskeskusest avab peaaegu et parim vaade Hollywoodi märgile. Siit saab teha klassikalise, lausa stereotüüpse Hollywoodi pildi.

2. Griffithi observatooriumist

2010. aastal annetas Hugh Hefner 900 tuhat dollarit Hollywoodi märgi ümbruse päästmiseks kinnisvaraarendajate käest. Raha koguti veel juurde üle 12 miljoni ning mäele rajatigi hoopis Griffithi park. Pargis asub ka observatoorium. Kui päikesesüsteemist kaugemal asuvad "kosmosemärgid" vaadatud, saab sealtsamast heita pilgu ka maamärgile mäenõlval.

3. Sunset Ranchist

Sunset Ranch Hollowood on teadaolevalt ainus tegutsev hobustega rantšo Los Angeleses. Sealtsamast võeti juba 20ndatel hobuseid mõne kauboivesterni filmimiseks. Kauboina hobuse seljas saab ka praegu teha väikese ratsamatka Hollywoodi märki uute nurkade alt uurima.

4. Lennates

Ameerikalikult suurejooneliselt ja vähese vaevaga (kuid suurema raha eest) võib muidugi märgi kohal ka õhutiiru teha. Teenusepakkujaid on mitu. Group 3 Aviation pakub pooletunniseid "hurraa"-tuure. VIP-tuur käib aga helikopteriga, mis sisaldavad ka muu Los Angelese vaatlust. Üks reis sisaldab koguni õhtusööki.

5. Traditsiooniliselt - jala

Jalgsimatk on kõige vähem nuputamist nõudev võimalus. Muidugi saab ka jala mäkke ronida ja ajaloolisi tähti natuke lähemalt vaadata. Üks rada algab juba nimetatud Griffithi observatooriumi parklast Pikkus alla viie kilomeetri. Teine populaarne ringteekond algab Vermont Canyoni maanteelt.