Šoppa...

suurel basaaril, ühel suurimal siseturul. Seal müüakse kõike: ehteid, nahka, vürtse, teesid, kõhutantsija kostüüme. Beyoğlus asuv İstiklal Caddesi on Istanbuli eksklusiivostude tänav. Unikaalseteks leidudeks suundu Atelier 55 (Türgi moetoodang) ja Vie en Rose’i suunas (orgaanilised õlid ja kosmeetika). Kui armastad antiiki, mine Cukurcumasse. Suurimad ostlemiskeskused on 212 Istanbul Power Outlet, Akmerkez ja İstinye Park. Põhjaliku ostugiidi leiad veebiküljelt www.istshopfest.com.

Einesta...

Kumkapis, kreeka ja armeenia piirkonnas, mis on pungil odavatest kalarestodest. Kui otsid kaasaegset türgi kööki, külasta Beyoğlus asuvat Cezayiri, mis asub pariislikult vabameelse õhustikuga “Prantsuse tänaval". Kui tahad saada kaks ühes, siis Reina pakub enne ööklubiks muutumist rahvusvahelist kööki. Luksuslikuks eineks, inimeste jälgimiseks ja unustamatuteks vaadeteks on ideaalne koht Ulus 29. Riietu kindlasti sobivalt. Soovitame proovida midiye dolma’sid (riisiga täidetud rannakarbid), neid saad odavalt osta ka tänavalt.

Ööbi...

Istanbuli Four Seasonsis – unustamatud vaated Bosporusele, modernne interjöör 19. sajandist pärit palees, mis pakub ka mõnusat puhkust linna kisast-kärast-liiklusest. Külasta kindlasti Türgi sauna ehk hammam'it, mis muudab hotellikogemuse tõeliselt eriliseks. Aasia poolel asub Osmani villa tüüpi hoones A’jia butiikhotell, mis võimaldab hotellile kuuluvas erapaadis transfeeri üle jõe. Eriti vaimustusse satud A’jias Osmani hommikusöögist, mis demonstreerib pisikeste palakeste abil läbilõiget modernsest Türgi gastronoomiast.

Ära jäta vahele...

Hagia Sophia kirikut, mille ehitas Bütsantsi keiser Justinianus 537 pKr. 1453. aastal muudeti see mošeeks, nüüd tegutseb keskaja üheks maailmaimeks peetav hoone aga muuseumina. Topkapı palee oli Osmani sultanite koduks üle 400 aasta – eksi ära palee mošeedesse, eluhoonetesse, haaremisse, pagarikotta, tallidesse ja raamatukogudesse. Suvel ärkavad aga ellu hiigelsuured klubid, baarid ja restoranid Bosporuse ääres. Pulbitsevast linnast maitse suhu saamiseks jaluta Asmalı Mesciti piirkonnas.

Mine linnast välja...

Printsi saartele, kus puuduvad autod ja ainsaks liiklemisvahendiks on jalgratas või hobune ning vanker. Neli suuremat ja viis pisemat saart asuvad 40-minutilise laevasõidu kaugusel Istanbuli Aasia-osast. Kohalik mitteislami eliit on saartele rajanud suveresidentsid, näiteks Büyükada saar oma puitpitsilise arhitektuuri ja moodsate villadega on imeilus.