Eestlaste seas kõige levinumad villapuhkuse sihtkohad on Vahemere maad: Itaalia, Prantsusmaa, Hispaania, Kreeka, aga ka Bulgaaria ja Horvaatia. Levinud on ka renditavad suvemajad Soomes järvesaartel ja Lapimaal, Norra fjordide vahel ning Austria mägedes.

Eksootilisematest kohtadest reisitakse villapuhkuseks Mauritiusele, Kariibidele või Aasia puhkusepiirkondadesse, teatas Estravel.

“Villapuhkus on viimastel aastatel pugenud üha sügavamale eestlaste reisiplaanidesse. Villa sobib eelkõige neile, kes soovivad veeta puhkuse väljaspool suuri kuurorte ja rahvamasse, olla oma aja peremees ning nautida privaatsust, mida tavapärane pakettreis alati ei võimaldada,” rääkis Estraveli turundusdirektor Janika Ritson.

Villad asuvad enamasti väikestes mägikülades või mereäärsetes kuurortides väljaspool rahvarohkeid turismikeskusi. Suuremad villad pakuvad võimalust veeta puhkus terve seltskonnaga, väiksemad aga sobivad hästi lastega peredele.

Lisaks villapuhkusele on Ritsoni sõnul viimase aja kasvavaks reisitrendiks lennukruiisid, mis sobivad puhkusereisiks neile, kes hindavad maksimaalset mugavust ja privaatsust. Estravel pakub lennukruiise USA-s.

“Lennukruiisiga võid sõita ühe vaatamisväärsuse juurest teise juurde kui superstaar – eralennukid ja -lennujaamad, luksuslikud bussid lennuki kõrval ootamas, majutus kõrgetasemelistes hotellides ja tihe programm. Inimesed, kes on lennukruiisil käinud, on kogemusega väga rahule jäänud ja positiivset tagasisidet andnud,” kirjeldas Ritson.

Nii villapuhkuste kui lennukruiisidega saab lähemalt tutvuda 15.-17. veebruarini toimuvalturismimessil Tourest 2013 Estraveli boksis.