“Teisipäeva lõunase seisuga oleme abistanud või nõustanud umbes 25 klienti, kes on meie kaudu juba reisinud kriisipiirkonda või sinna minemas. Kokku on sel nädalal meie käest USA idarannikule lendamiseks pileteid ostnud umbes 50 inimest,” ütles Estraveli lennupiletite müügi direktor Mauri Saarend, teatas Estravel.

“Kõige rohkem ongi muresid lennupiletitega, sest paljud tormi teele jäävad lennujaamad on suletud ning hetkel ei ole täpselt teada, mis ajani need suletuks jäävad. Suurematest lennujaamadest on New Yorgi lennud tühistatud vähemalt teisipäeva õhtuni (Eesti aja järgi). Bostonisse ja Washingtoni lubab mõni lennufirma täna juba lennata, aga mitte kõik,” märkis Saarend.

Inimestel, kelle lend on orkaanist mõjutatud, kuid kes pole veel reisile asunud, soovitab Estravel pöörduda pileti müünud reisibüroo või lennufirma poole. Kes on juba USA-s, siis nende pileti ümbervormistamise eest peaks hoolitsema lennufirma.

”Kuigi lennufirmad reeglina lubavad klientidel oma pileteid ümber broneerida hilisematele lendudele, napib lähipäevadeks vabu kohti. Estravelis tegelemegi hetkel kõige aktiivsemalt meie klientidele alternatiivsete lennuvõimaluste otsimisega,” rääkis Saarend.

Enamasti lubavad lennufirmad reisijaid ümber broneerida hilisemaks kuupäevaks sama teenindusklassi piires. Euroopa lennufirmade kliendid, kes koju ei pääse, võivad kohapeal nõuda EÜ määrusele 261/2004 viidates hoolitsust majutuse ja söögi näol või vähemalt vastavad kviitungid alles hoida ja nõude tagantjärele esitada.

Euroopa Liidust väljaspool tegutseva lennufirma puhul võib kulusid katta aidata reisikindlustus, mis sisaldab looduskatastroofi lisakaitset. Täpsemaid tingimusi tasub uurida oma kindlustusfirmast.