Puhkekoht asub Vaiblas - kohas, mis alates eelmise sajandi kuuekümnendatest on tuntud ühe populaarsema puhkekohana Võrtsjärve ääres.

"Nii peeti siin aastaid suviseid tantsupidusid ja toimusid ettevõtete suvepäevad. Liivane rand ja pikk muul on eriti hinnas olnud peredega puhkajate seas," kirjeldas Vaibla puhkekeskust perepea Viido Einer.

Vaibla Puhkekeskus on algselt olnud Lõuna Kõrgepingvõrkude töötajate puhkemaja ja tegutsenud alates 1965. aastast.

Aastatetagust retrohõngu ja ümbritseva looduse ilu saab nautida puhkekeskuse 2-korruselise Peamaja dušši ja tualettidega varustatud tubadest, kust avanevad 180 kraadi ulatuses võrratud järvevaated.

"Puhkekeskuses on püütud säilitada puhkekeskuse algusaastate miljööd ja jõudumööda taastanud säilinud mööblit ja muid olulisi detaile," kirjeldab Einer.

Viimastel aastatel on lisaks kahekorruselisele Peamajale puhkekeskust laiendatud 10 männilõhnalise kämpinguga ja eraldi pesemiskompleksiga. Tänavu valmis ka miniköök peredega puhkajate jaoks ja värskenduskuuri tegi läbi saunamaja.

"Suure muutuse on läbi teinud taasiseseisvumise algusaastail unarusse jäetud  puhkekeskuse ette jääv rannaala, millelt algav kivisillutisega promenaad lõpeb muuli tipus asuva kunagiste energeetikutest muulirajajate auks püstitatud Energiasambaga, mille ümber paiknevad hiljuti rajatud kalastuskohad," on Einer oma väikese paradiisi üle uhke.

Promenaadi algusesse jääb  hiljuti valminud Rannapaviljon, kus istudes saab jälgida nii lindude kui ka järves sulpsu löövate kalade tegemisi rääkimata päikeseloojanguromantikast kallimaga.

Rannas on ka aktiivsematele puhkajatele mõeldud: tegutseb vesirataste ja paadilaenutus, on randumissild külalispaatidele ja võimalus oma paati vette lasta või välja tõmmata. Liivaalale jäävad võrkpalliplats, külakiik ja laste mängu-ala. Ilusate ilmadega on avatud  kiosk, kust jäätist ja joogipoolist saab osta.

Mõeldud on ka autokaravaniga saabuvate puhkajate peale, keda mahub elektritoitega varustatud karavaniplatsile ligi 15 autot.

"Mõnusaid järveäärseid kohti on samuti telkijatele, kuid oma silm on kuningas," soovitab Einer pigem ise puhkekohta kaema tulla.