Esimene sihtkoht: Sharm el Sheikh 

Selle jaoks võtsin hakatuseks täiesti tavalise sihtkoha, mis on vist peaaegu kõikide Eesti reisibüroode menüüs - Sharm el Sheikh, Egiptus. Seda eeldusega, et reis toimub veebruari lõpus.

Reisibüroo

Eestis vaatasin üle kahe suurema reisibüroo, Estraveli ja Novatoursi pakkumised. Suurema võrdsuse nimel võtsin pakkumise samasse kolmetärnihotelli Luna Sharm, kuhu Estravel pakub kuue ööbimisega, Novatours aga seitsme ööbimisega reisi.

Selgus, et Novatoursi seitse ööbimist hommiku- ja õhtusöögiga maksab inimese kohta 355 eurot (tegu on sooduspakkumisega), samas, kui Estravel pakub kuut ööbimist hommiku- ja õhtusöögiga samas hotellis 469 euro eest.

Ise kombineerimine

Sham el Sheikhi lennujaam väidab, et sinna lendab vähe lennufirmasid, kokku vaid 13. Nende seas on üks eestlastele hästi tuttav - easyJet.

easyJet lendab Sharm el Sheikhi näiteks Londoni Lutoni lennujaamast, kuhu Tallinnast saab Ryanairiga. Paraku ei klapi lennuajad - Ryanair saabub Londonisse lõuna ajal, sellal kui easyJet stardib lõuna poole juba hommikul. Sinna lendab ka British Airways, hinnaga ligi 905 naela ots.

Alati on võimalus võtta juurde ööbimine või kaks Londonis, kuid pisikeste lastega pole see kõige mugavam, lisaks ei näe ju selle ajaga linnast suurt midagi.

Ka väidetavalt odavate lennupiletite otsingud ei aidanud hädast välja - soodsaim pakkumine, mille leidsin, oli 1051 USA dollarit edasi-tagasi, mis on sama palju, kui reisibüroo kaudu võtta pakett kahele.

Teine sihtkoht: Tenerife

Katsetasin sama metoodikat ka Euroopa puhul, võttes sihtkohaks Tenerife Hispaanias.

Reisibüroo

Horizon Travel pakub seitsme ööbimisega paketti Tenerifel neljatärnihotellis Fanabe Costasur koos  hommiku- ja õhtusöökidega soodushinnaga 875 euro eest. Väljumine oleks Horizon Traveli paketiga reisides 16. veebruaril. Tavahinnaga maksaks antud pakett 50 eurot rohkem.

Samas ei läheks näiteks Goa rannik Indias palju rohkem maksma - 14 ööd hommikusöögiga kahetärnihotellis maksab sooduspakkumisena vaid 990 eurot.

Ise kombineerimine

Eestlastele tuttavatest odavlennufirmadest lendavad Tenerife lõunapoolsesse lennujaama Ryanair ja easyJet. Sinna lendavad ka SAS ja Finnair.

Alustasin lennuotsinguid Ryanairiga. Lennates läbi Londoni, saaks Tallinnast Londonisse 15. veebruaril 19,99 euro eest. Londonist Tenerifele saaks 16. veebruaril 33,51 euro eest.

Tagasilend oleks samuti ööbimisega Londonis, kuna Tenerifel jõuaks lend tagasi 25. veebruaril kell 23.20. Selle hinnaks tuleks 83,79 eurot. Londonist Tallinna stardib lennuk kell kolmveerand kaheksa, pileti saab lunastada 19,99 euro eest. Vaadates graafikut, tähendab see tõenäoliselt ööbimist lennujaamas.

Lennujaam asub Tenerifest 60 kilomeetrit eemal, seega tuleb arvestada veel bussipilet, mille kalleim hind on 6,35 eurot. Kokku kulub sedasi reisides transpordile 169,98 eurot. See jätab hotellile veel 705,02 eurot jagatuna üheksa öö vahel.

Veebileht Alpha Rooms annab soodsaimaks ööbimispakkumiseks kolmetärnihotelli Columbus, kus kõikide ööde ees küsitakse ühe inimese kohta 454,99 eurot, hinna sees on hommikusöögid.

Booking.com pakub hommikusöögiga tuba kahetärni hotellis 582,10 euro eest.

Hotels.com pakub külaliskorterit hommikusöökidega 499 euro eest, ilma hommikusöökideta maksaks see 438 eurot.

Vaadeldud pakkumiste juures on hinnasääst kuni 267,02 eurot.

Seega, kumbagi versiooni - ei iseotsimist ega reisibüroode abi - ei tasuks ilma kontrollimata kõrvale heita. 

Hea lugeja, kas sina eelistad reisibürood või paned reisi kokku omal käel?