"Mullu veetis pühad päikese all ligi 800 reisihuvilist. Käesoleva aasta pühadeperiood toob sõitjate arvus paariprotsendilise kasvu. Samas keskmised hinnad on võrreldes mulluse tasemega veidi kõrgemad," ütles Novatoursi turundusjuht Olev Riisberg Delfile.

Keskmised reisipaketi väljaminekud on tema sõnul ligi 550-700 eurot täiskasvanu kohta ning 350-400 eurot lapse kohta. Mullu samal ajal olid näitajad vastavalt 447,28 eurot kuni 511,31 eurot täiskasvanu kohta ja 255,65 eurot kuni 320 eurot lapse kohta.

Ka Estraveli turundusjuht Mari-Liis Rüütsalu tõi välja, et jõulud ja aastavahetus on populaarne aeg reisimiseks.

"Teatavasti on aastavahetus reisimises kõige populaarsem aeg. Reisihinnad (nii lennupiletid kui päikesereisid) on laes ja inimesed reisivad sellest hoolimata. Eks suure massi annab reisijaid juurde juba see, et paljud inimesed reisivad pühade ajaks koju. Väga levinud on ka pikemad puhkused pühade ajal - jällegi suur eeldus reisimiseks. Ja kolmandaks - koolivaheaeg - see on väga kaalukas argument lastega perede seas," rääkis Rüütsalu.

Tema sõnul jätkub reisijaid nii kodumaistesse spaadesse kui ka eksootilistesse sihtkohtadesse, nagu näiteks Tai, Lõuna-Ameerika, Dubai ja India ookeani saared. Rüütsalu nentis, et kaugsihtkohti, eriti Taid, ostetakse varasemast rohkem.

Riisberg tõi välja, et reisid on välja müüdud juba küllalt vara.

"Jõulude ja aastavahetuse populaarsemad sihtkohtad on teada-tuntud Hurghada, Sharm El Sheikh ja Tenerife. Viimased kohad pühadeaegsetele ja aastalõpureisidele said otsa juba detsembri alguseks," rääkis ta.

Üha suuremat populaarsust on tema sõnul kogumas India Goa päikeserannik, millele on esimesed vabad kohad alles 26. jaanuari väljumistele.