EASi turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnul suurendab Roheline Võti Eesti majutusasutuste konkurentsivõimet. “Selleks, et Rohelist Võtit omada, peavad majutusasutused järjepidevalt panustama oma toodete ja teenuste arendamisse ning järgima igapäevategevustes keskkonnasäästlikke põhimõtteid,” ütles Tarmo Mutso pressiteate vahendusel.

Rohelise Võtme saamiseks tuleb ettevõttel lisaks keskkonnasäästlikkusele anda oma panus ka looduse ja kohaliku kultuuripärandiga seotud tegevuste propageerimisel.

“Vihulas restaureeriti vesiveski, mis on üks kolmest Eesti töötavast vesiveskist ning restoranis kasutatakse valdavalt kodumaist toorainet, millest suur osa pärineb mõisa enda ürdiaiast ja ökofarmist,” ütles Mutso.

Rohelise Võtme ökomärgise saamisel oli EASi turismiarenduskeskuse direktori sõnul määravaks ka asjaolu, et hoonete restaureerimisel on Vihulas kasutatud võimalikult palju looduslähedasi materjale.

Eesti suurima mõisahotelli Vihula mõisa müügi- ja turundusjuhi Kadi Elmeste sõnul järgitakse loodust säästvat mõtteviisi Vihula mõisa igas tegevuses. “Kasutame maakütet ja päikeseenergiat, oleme vähendanud vee ja elektrienergia tarbimist, palume ka oma külalistel keskkonnasõbralikult käituda ja soovitame neile puhkamiseks aktiivset liikumist looduses,” ütles Kadi Elmeste. Lisaks kasvatatakse Vihula mõisa aias hotelli restorani köögi ja oma ökospaa tarvis aiasaadusi, samuti peetakse ökofarmi.