„Reisikindlustuse puhul näeme endiselt, et osad inimesed ei ole teadlikud, et kindlustusest täieliku kasu saamiseks tuleb poliis sõlmida mitu päeva enne reisi, mitte samal hommikul või alles lennujaamas,“ selgitas Balcia Eesti tegevjuht Denis Nikolajev.

„Jah, kindlustus on reisi ajal abiks ka siis, kui sõlmida see hiljem, näiteks Balcia puhul saab seda teha mugavalt ka äpi abil, aga kui jutt käib ära jäänud reisist haiguste või muude põhjuste tõttu, siis selleks peab kindlustus ikkagi olema sõlmitud enne reisi toimumist. Täpsemalt kolm päeva enne reisi algust.“

Nikolajev märkis, et eriti oluline on see lastega koos reisides. „Lapsed jäävad tihti ootamatult haigeks ja see on peamine põhjus, miks perereisid ka ära jäävad. Kui haiguse tõttu ei saa terve pere reisile minna, siis on see märkimisäärne kahju, kui kindlustus puudub, kuna kindlustus aitab korvata juba tehtud kulutused, nagu lennupiletid, majutus ja transport,“ lausus Nikolajev. Ta lisas, et endiselt on reisimisel kõrgendatud ohuks koroonaviirus, mis on taas aktiivselt levimas.

Perega reisi planeerides tuleks erilist tähelepanu pöörata just ravikulude osale. Balcia statistika näitab, et lapsed haigestuvad või saavad vigastada reiside ajal palju sagedamini kui täiskasvanud. Samuti mõjutavad keskkonna ja kliima muutused nooremaid reisijaid rohkem. Mida väiksem laps, seda suurem on tõenäosus, et reisi ajal tuleb pöörduda raviasutuse poole. Sel põhjusel tasub kindlustuslepingut sõlmides pöörata suuremat tähelepanu just ravikulude osale ja valida kindlustussumma vastavalt valitud sihtkohale.

Lisaks erinevatele kukkumistele, näiteks basseini ääres libastudes, ja traumadele, tuleb lastega reiside ajal ette kõige tihedamalt kõhuhädasid ja erinevatesse viirushaigustesse nakatumisi.