Nii keelas Praha linnavalitsus ära reisibüroode korraldatavad öised pubirallid ehk ühest pubist teise käimise ekskursioonid. Selle asemel soovitakse linna meelitada kultuursemaid turiste.

Praha abilinnapea Zdeněk Hřib ütles sel nädalal ajakirjanikele, et õhtul kella kümnest hommikul kuueni ei tohi giidi juhtimisel ööelu ekskursioone korraldada.

2023. aastal joodi Tšehhi vabariigis ühe elaniku kohta 128 liitrit õlut – rohkem kui kusagil mujal maailmas. Mõnes restoranis on õlu endiselt odavam kui vesi ja paljud vanalinna pubid pakuvad kohalikku laagrit vähem kui 3 euro eest.

Tšehhi hotellide ja restoranide liidu juht Václav Stárek tervitas linnavalitsuse otsust. „Pubirallid on olnud probleem nii kohalikele kui ka teistele turistidele,“ sõnas ta. Samas ei usu ta, et keeld müüki mõjutaks. „Kellelgi ei keelata pubis käia, kuid korraldatud rallisid me ei vaja,“ lisas ta.

Euroopa võitleb massturismiga

Praha ei ole esimene Euroopa pealinn, mis proovib teatud tüüpe turiste tõrjuda. Amsterdam käivitas eelmisel aastal noortele Briti meestele suunatud reklaamikampaania „Hoia eemale!“. Kui inglased guugeldasid näiteks „poissmeestepidu Amsterdamis“ või „Amsterdami pubiralli“, siis näidati neile reklaami, mis kirjeldas alkoholi ja narkootikumide liigtarbimise võimalikke tagajärgi, nagu rahatrahv, haiglaravi ja püsivad tervisekahjustused.

Ka teised Euroopa linnad on võtnud kasutusele viise massturismi tõkestamiseks. Nii piirab Veneetsia reisigruppide suurust ja Barcelona on otsustanud lõpetada turistidele korterite üürimise.