Hispaanias asuvasse kaugesse autonoomsesse piirkonda Extremadura kolivad digitaalsed nomaadid võivad saada kuni 15 000 euro suurust toetust, kui nad asuvad sinna elama ja töötama vähemalt kolmeks aastaks, teatab Hispaania uudisteagentuur EFE.

Diginomaad on inimene, kes kasutab arvutit töötamiseks asukohast sõltumata ja teenib seeläbi elatist.

Rahvaarvu vähenemise käes vaevlev Extremadura piirkond on nüüdseks saanud loa rahaliste toetustega meelitada diginomaadid sinna elama. Eesmärk on elavdada piirkonna ärielu ning rahvastiku vähenemise ja vananemise käes kannatavaid külasid.

Piirkond on üks Hispaania vaesemaid

Madalaim toetus on 8000 eurot, kuid summa võib olenevalt inimesest ja piirkonnas viibimise ajast ulatuda kuni 15 000 euroni. 10 000 euro suurust toetust saavad taotleda alla 30-aastased naised ja need, kes on nõus kolima alla 5000 elanikuga küladesse. Teiste jaoks on maksimaalne summa algfaasis 8000 eurot. Kahe aasta pärast võivad esimesed toetuse saajad taotleda teist korda 5000 euro suurust toetust.

Extremadura piirkond asub Pürenee poolsaare sisemaal Portugali piiril. Provints on üks Hispaania vaesemaid ja majanduslikult kõige kehvemas seisus. Töötuse määr on riigi kõrgeimate seas. Eelmisel aastal elas Extremaduras üle miljoni elaniku.

Teisest küljest on elukallidus selles piirkonnas kuni 30 protsenti madalam kui Hispaania pealinnas Madridis, vahendab Euronews. Liiklusühendused on samuti nõrgad.

Extremadura nomaaditoetust saavad taotleda ka välismaalased, kes juba elavad seaduslikult Hispaanias ja neil on Hispaania väljastatud välismaalase isikukood või NIE number (hisp k número de identidad de extranjero).

Extremadura valitsus on valmis maksma toetust kuni 200 diginomaadile.