„Seoses hiljutise muutusega julgeolekuolukorras on Lufthansa Groupi lennufirmad otsustanud peatada viivitamatult kõik lennud Tel Avivi (TLV) ja Teherani (IKA),“ teatas Lufthansa oma avalduses.

Lennufirma lisas, et olukord kehtib kuni 19. septembrini (kaasa arvatud). „Sel perioodil ei sisene Iisraeli ja Iraani õhuruumi kõik Lufthansa gruppi kuuluvate lennufirmade lennukid.“

Lufthansa lisas, et jälgib olukorda tähelepanelikult ja teeb vastavalt sellele järgmised otsused. Lufthansa pikendas eelmisel nädalal Beiruti lendude peatamist kuni 15. oktoobrini.

Ka Prantsusmaa lennufirma Air France peatab lennud Tel Avivi, Teherani ja Beirutisse. „Sihtkohtade julgeolekuolukorra tõttu peatab Air France oma lennud Pariisi Charles de Gaulle’i lennujaama ja Beiruti (Liibanon) ning Tel Avivi (Iisrael) vahel kuni 19. septembrini 2024 (kaasa arvatud),“ ütles Prantsusmaa lennufirma AFP-le saadetud avalduses.

Air France ütles, et lennufirma „hindab igapäevaselt olukorda“ Lähis-Idas ja rõhutas, et klientide ja meeskondade ohutus on lennufirma prioriteet number üks.

Air France on varem peatanud lennud Tel Avivi ja Beirutisse Iisraeli ja Hezbollah’i vaheliste pingete tõttu. Teisipäeval plahvatasid Liibanonis sajad Hezbollahi liikmete poolt kasutatavad piiparid, mille tagajärjel hukkus vähemalt üheksa inimest ja umbes 2800 inimest sai haavata, kusjuures Iraani toetatud võitlejate rühmitus süüdistas selles Iisraeli.

Lufthansa kontsern, mille lennufirmade hulka kuuluvad ka SWISS, Austrian Airlines ja Brussels Airlines, on viimastel kuudel korduvalt muutnud oma lennugraafikut Lähis-Ida pingete teravnemise tõttu, nagu ka mitmed teised lennufirmad.