Itaalia ametivõimud alustasid kolmapäeval kaare parandustöid, kirjutab Euronews.

Constantinuse Kaar Roomas Colosseumi lähedal pärineb aastast 315 pKr. Monument on 20 meetrit kõrge. See püstitati imperaator Constantinuse võidu auks, mille ta saavutas Maxentiuse üle Milviani silla lahingus.

Kolmapäeval leidsid seda paika külastanud turistid maas vedelevaid fragmente, mida nad pidasid kaarelt pudenenud osadeks ning andsid need üöe pargi töötajatele.

Ametnike sõnul korjasid Colosseumi arheoloogilise pargi töötajad maast üles kaare küljest kukkunud valge marmori tükke kohe, kui torm vaibus. Töötajad saabusid kiiresti ja kõik pudenenud fragmendid koguti kokku, ütles pargi esindaja.

Samas leidsid kolmapäeval paika külastanud turistid siiski veel fragmente monumendist, mille nad andsid üle pargi töötajatele. „See on sürreaalne, et me leidsime maast kaarelt pärit tükke,“ ütles 69-aastane USA Indiana osariigist pärit turist Jana Renfo. Ta leidis fragmente umbes kolme meetri kauguselt monumendist.

Turismigrupi giid Serena Giuliani kiitis neid selle teo eest, mis tema sõnul näitas turistide hoolimist antiikse Rooma kultuuripärandist.

Pealinna ametivõimude sõnul toimub hetkel kaare tekkinud kahju hindamine. „Torm oli ootamatu ja väga tugev, selle eest ei hoiatanud ükski ilmaennustus portaal,“ ütles Rooma keskkonnaküsimuste eest vastutav linnavalitsuse liige Sabrina Alfonsi.