Routes World üritusel osalevad lennufirmade liiniarenduse esindajad hindavad lennujaamade liiniarenduse ja turundusvaldkonna tööd - liiniarenduse tulemusi, suhteid lennufirmadega, turunduskoostööd ning partnerlust turismiorganisatsioonidega.

„Oleme nominatsiooni üle väga õnnelikud – olla viie parima hulgas maailmas on suurepärane tulemus! Meie tiim on tugev ja silmad säravad, teeme kõik oma tööd suure südamega ja on hea meel näha, et seda on märganud ka lennufirmad,“ ütles Tallinna lennujaama juhatuse liige Eero Pärgmäe.  „Tallinnast lendab 16 regulaarlennufirmat, mis tähendab, et peame jälgima kõigi nende käekäiku ja lisaks meelitama juurde uusi lennufirmasid. Teeme tihedat koostööd VisitEstoniaga ehk see on positiivne tagasiside kindlasti ka nende tööle ja meie ühisele koostööle,“ lisas Pärgmäe.

Tallinna lennujaama kõrval on nomineeritud veel Curaçao lennujaam Kariibi meres, Halifaxi lennujaam Kanadas, Newcastle’i lennujaam Suurbritannias ja Olbia lennujaam Itaalias.  

Tallinna suurimaks lennufirmaks on airBaltic, mis pakkus augustis 21 otselennu sihtkohta ja millega lendas 29 protsenti reisijatest. Augustis teenindas airBaltic Tallinnas üle 100 000 reisija - sellist mahtu pole ükski lennufirma varem vedanud. Suuruselt teine lennufirma augustis oli Ryanair 11 otselennu sihtkohaga ja 19-protsendilise turuosaga.

Augustis kasutas Eesti peamist õhuväravat Tallinnast saabumiseks ja väljumiseks kokku ligi 350 tuhat inimest. Võrreldes aastatagusega kasvas reisijate arv 23 protsendi võrra. Reisijate arvu suurenemist toetas müügis olnud lennupiletite arv, mis oli 20 protsenti suurem kui möödunud aastal samal ajal.

Regionaalseid lennujaamasid läbis augustis 9840 reisijat: Kuressaare lennujaama 4007, Tartu lennujaama 3860 (sh Tartu-Helsingi regulaarliini 3833) reisijat, Kärdla lennujaama 1917 ja Pärnu lennujaama 28 reisijat. Ruhnu lennuväljal teenindati 28 reisijat.