Eestist taas laiem eksootikareiside valik

Eksootikareiside broneeringud on tuule tiibadesse saanud alates augusti algusest, osalt tänu Gambia ja Dominikaani reiside müügi avanemisega. Eksootilised sihtkohad on aga populaarsed kogu maailma reisisõprade seas. „Hetkel on traditsiooniliselt enim broneeringuid tehtud Indoneesiasse Bali saarele, samuti Taimaale Bangkokki ja Phuketisse. Viimati mainitud sihtkohta said reisid eelmise talvehooaja esimeses pooles üsna ruttu otsa,“ räägib Novatoursi turundus- ja suhtekorraldusjuht Olev Riisberg.

Novatours soovitab alustada eksootilise reisi planeerimist varem kui eestlaste eelistatud lähisihtkohtade puhul, nagu Egiptus ja Kanaari saared: Tenerife ja Gran Canaria. „Kontrolli passi kehtivusaega, uuri kohalikku elukorraldust ja hoolitse sõiduks vajamineva dokumentatsiooni õigeaegse täitmise eest. Ära unusta ka reisikindlustust!“ jagab Riisberg reisi planeerimiseks näpunäiteid.

Neil, kes reisivad eksootilisse riiki esmakordselt, soovitab Novatours tutvuda eelnevalt sihtkoha kultuuri ja kommetega, et saabudes ei tekiks kultuurišokki. Samuti peaks arvestama, et kõik kaugreiside lennud on ümberistumistega ja sellest lähtuvalt tasub varuda lennukisse mugav riietus ning tarbida reisi jooksul piisavalt vett, et ennetada pikamaalennust tingitud väsimust.

Novatoursi talvehooaja esimesed kaugreisid avanevad oktoobri keskel Taisse Bangkokki ja Phuketile, samuti Vietnami, Balile, Mauritiusele ja Maldiividele. Novembri alguses lisanduvad lennud Seišellidele, Sansibarile, Mehhikosse ja Sri Lankale. Kõige suurem eksootikareiside valik on Novatoursil Eestist talvekuudel, mil algavad lennud Kuubale, Dominikaani Vabariiki ja uude sihtkohta Gambiasse.

Kuidas valida õige sihtkoht?

Eksootikareisi valikul soovitab Riisberg enne läbi mõelda, mida reisihuviline just selles riigis näha tahab, milline saab olema reisiseltskond ning missugusest meelelahutusest ja puhkusest on nad üheskoos huvitatud.

Novatours on oma reisid eksootilistesse sihtkohtadesse hoolikalt välja valinud ja kohandanud vastavalt reisijate eelistustele. „Soovime kummutada müüte, et puhkajad Maldiividel või Seišellidel soovivad vaid päevad otsa valgetel liivarandadel päevitada ja kookospiima juua. Tänu oma tublidele välispartneritele saame ka eksootilistes paikades pakkuda mitmeid põnevaid ekskursioone, sportlikke tegevusi ning isegi ekstreemsemat meelelahutust – iga puhkaja leiab endale meelepäraseima,“ selgitab Riisberg.

Esmakordselt Eestis – Gambia!

Lääne-Aafrika rannikul asuv Gambia on kontinendi väikseim riik, mis on tuntud oma looduse vapustava ilu, rikkaliku kultuuripärandi ja sõbralike kohalike elanike poolest. Vaatamata oma väiksusele pakub see võluv riik rohkelt elamusi, alates päikesepaistelistest randadest ja lopsakatest looduskaitsealadest kuni elavate turgude külastamiseni. Gambia ainulaadne võlu peitub traditsioonilise Aafrika kultuuri ja kaasaegsete mugavuste sümbioosis, pakkudes ideaalseid võimalusi puhkuseks nii seiklushimulistele kui ka lõõgastust otsivatele külastajatele. Aafrika floorat ja faunat tasub nautida nii jalgsi, kajakiga kui ka džiibisafaril.

Gambias on kaunid Atlandi-äärsed rannad, mis sobivad ideaalselt pikkadeks jalutuskäikudeks. Seal on ka üle kuuesaja linnuliigi ja kui otsustad lisaks külastada naaberriiki Senegali, avanevad võimalused veelgi! Näiteks saab safaril näha metsloomi – lõvisid, leoparde, ninasarvikuid, elevante, pühvleid jt – oma looduslikus keskkonnas.

Dominikaani Vabariik

Dominikaani Vabariik on Kariibi mere piirkonna enim külastatud sihtkoht, mida väisab tänu selle riigi ilule, troopilisele kliimale ja inimeste külalislahkusele igal aastal miljoneid turiste. Dominikaani Vabariiki reisides tasub kindlasti külastada Punta Cana piirkonda – mõnekümne kilomeetri pikkust valge liivaga rannikuala.

Dominikaani Vabariigi kuurortidest leiab kõike, mida täiuslikuks puhkuseks soovida – hubased hotellid, kvaliteetne teenindus, erinevad sportimis- ja meelelahutusvõimalused ning kõikide toidusõprade rõõmuks ka suurepärased gastronoomilised elamused. Muusika ja tants on viimane asi, millest Ladina-Ameerikas puudust peaks tundma, ning Dominikaani Vabariik pole selles suhtes erand – riik on kuulus merengue- ja bachata- tantsu ning kõlavate latiinorütmide poolest.

Sansibar

See troopikasaar asub Tansaania rannikust mõnekümne kilomeetri kaugusel India ookeanis. Tansaaniale kuuluv saar pakub elamusi kõigile, kes soovivad nautida paradiisihõngulist rannapuhkust. Sansibar sobib nii neile, kes tunnevad rõõmu liivarannal lesimisest, kui ka ränduritele, kes janunevad seikluste järele Aafrika safaril. Saarelt saab hõlpsasti minna ka Tansaaniasse, mida peetakse Aafrika safaripealinnaks.

Sansibar on populaarne valik ka veespordisõprade seas, sest saarel saab harrastada lohesurfi. Muide, kas teadsid, et rokkansambli Queen solist Freddie Mercury sündis Sansibari pealinna ajaloolises keskuses Stone Townis? Siin saab külastada tema auks ehitatud muuseumi.

Oluline on teada, et alates 1. oktoobrist 2024 on Sansibarile reisides kohustuslik omada kehtivat Sansibari siseriiklikku reisikindlustust. Eesti seltside pakutavad reisikindlustused paraku Sansibaril enam ei kehti ja ilma kohaliku kindlustuseta ei ole võimalik riiki siseneda. Kindlustuse saab vormistada ainult Zanzibar Insurance Corporationi veebilehel ja sama lingi kaudu leiab ka täiendavat infot kindlustuse kohta.

Tai Kuningriik

Tai on sobiv puhkusesihtkoht igat tüüpi reisijatele, tervitades suurepäraste puhkusevõimalustega nii väikelastega peresid, üksikuid paare kui ka sooloreisijaid. Phuketil ja Krabil, Bangkokis ja Pattayal on lai valik majutuskohti alates luksushotellidest kuni tagasihoidlike korterite ja külalistemajadeni.

Puhkus Tais võimaldab kogeda ka mitmesuguseid elamusrännakuid, nt joogapraktikaid ja sporti, mille abil nautida rahu ja lõõgastust läänemaailma tempokast elurütmist või ammutada hingerahu kuuma päikese all lesides. Krabi piirkonnas laiub kogu Taimaa üks ilusamaid kristallselge mereveega randu. Samuti püüab pilke Bangkok – linn, mis iial ei maga ja mille siluetti ilmestavad ajaloolised paleed ning taevasse kõrguvad pilvelõhkujad.

Reisihuvilistel, kes otsivad pikki valgeid liivarandu, aga kes ei soovi Bangkokist väga pikka sõitu ette võtta, tasub broneerida oma rannapuhkus paari sõidutunni kaugusel olevasse Pattaya kuurorti, mis on riigi üks elujõulisemaid puhkepiirkondi. Pattaya asub Tai idarannikul ja jääb Bangkokist ligi 170 km kaugusele.

Kuuba

Kuuba maastikku iseloomustab erakordne elurikkus. Riik võib uhkust tunda nii mägede, koobaste, tasandike kui ka võrratute randade üle. Salsarütmide poolest tuntud Kuuba on täis värve ja avastusi, kuid väikelinnades valitsev rahu annab võimaluse kiirest elutempost hetkeks puhata. Kuuba pealinn Havanna on riigi üks erilisemaid linnu ja väga populaarne turismisihtkoht, mida ilmestavad almendron’id – legendaarsed 1940. ja 60. aastatest pärit kabrioletid. Need autod on nüüdseks restaureeritud ja kasutuses nii ühest punktist teise liikumiseks kui ka turismi tõmbenumbrina. Kariibi mere soojusest hellitatud saare aardeks on mitmekesine loodus ja korallrahud ning siirad kohalikud inimesed, kes tutvustavad hea meelega oma riigi ajaloopärandit ja traditsioone.

Sobiva ranna valimine võib Kuubal üpris keeruline olla, sest neid on saarel üle 300 ja rannikujoone pikkus ulatub 600 kilomeetrini. Valge siidpehme liiv ja selge taevasinine vesi on vaid osa imedest, mida see paradiis pakkuda võib.

Sri Lanka

Sri Lankat kutsutakse oma asukoha tõttu sageli India poolsaare pisaraks. See riik pakub huvitavaid avastusi igaühele, sest saarel on palju ajaloolist pärandit, religioosseid paiku, templeid, rohetavat loodust, teeistandusi, palmipuid ja silmipimestavalt kauneid randu. Maailmarändur Marco Polo on nimetanud Sri Lankat kogu planeedi kõige hämmastavamaks saareks. Sri Lankat hindavad kõrgelt ka surfarid ja lohesurfi harrastajad.

Riigis on kaks ametlikku keelt: singali (riigi peamine keel) ja tamili (kasutatakse enamjaolt Sri Lanka põhjaosas). Kolmas keel on inglise keel, mis pole küll ametlik, kuid on igapäevaellu täielikult integreerunud, tänu millele on kohalikega võimalik väga lihtsalt suhelda.

Maldiivid

Maldiivid on olnud juba mitukümmend aastat maailma üks populaarsemaid mesinädalate veetmise kohti. See on Aasia väikseim riik, kus on fantastilised valge liivaga rannad, erakordne veealune maailm ja ületamatu luksus. Maldiivid pole lärmakas kuurort, sest riik koosneb eraldi saarekestest, kus asuvad muust maailmast eraldatud hotellid. Tänu Maldiive ümbritsevale rikkalikule veealusele maailmale on seal populaarne süvaveesukeldumine, samuti on võimalik tutvuda saarte loodusega ning nautida rahu ja vaikust. Maldiivid on korallsaared, rannad on õrnpeene valge liivaga ning vesi kristallselge. Sellised rannad on maailmas väga haruldased ja moodustavad alla 5% kogu maailma randadest.

Seišellid

Seišellid on sobilik valik rahuliku puhkuse austajatele, kes hindavad looduse ilu, kauneid maastikke ja postkaardiväärilisi randu. Seišellide saarestik koosneb 115 saarest, millest vaid vähem kui pooled on asustatud. Seega soovitame tutvuda puhkuse jooksul mitmega neist või võtta ette ühepäevane avastusretk. Seišellidel püütakse säilitada paiga ainulaadsust, mistõttu on uute hotellide ehitamisel range järelevalve. Suur osa Seišellide saarestikust on kuulutatud loodusparkideks ja tegemist on kaitsealadega, mida inimtegevus ei tohi mõjutada. Seišellide kaitsealade protsent on kogu planeedi suurim.

Mehhiko

Mehhiko sobib väga eripalgeliseks puhkuseks. Riigis on arvukalt ajaloolisi vaatamisväärsusi, püramiide, vanu linnu ja võrratut loodust. Mehhikos on palju hotelle, kus pööratakse erilist tähelepanu laste meelelahutusele, samuti on linnades lõbustuspargid ja loomaaiad. Cancun sobib hästi just perepuhkuseks – kuurordis on lai valik kõik-hinnas-hotelle. Tulum sobib aga eksklusiivsema puhkuse austajatele – selle klubides ja baarides keeb elav ööelu. Mehhiko võlub ka gastronoomiahuvilisi – tänu aroomide, värvide ja tekstuuride rikkusele ning mitmekesisusele on Mehhiko köök maailmas väga kõrgelt hinnatud.

Mauritius

Paradiislik Mauritius asub India ookeani edelaosas Aasia ja Aafrika vahel – seda nii kultuurilises kui ka geograafilises mõttes. Mauritiusel on valged liivarannad ja erakordne loodus. Selle troopikasaare kilomeetritepikkuseid randu uhub türkiissinine vesi ning saare sisemaad katavad suhkruroopõllud, troopilised metsad ja kosed, vulkaanilised maastikuvormid ning hindude templid.

Mauritius on kohati üsna sarnane Seišellidega, sest kunagi oli see üks koloonia. Selle tulemusel on neil mitmeid kultuurilisi ja arhitektuurilisi sarnasusi. Mauritius on tuntud lõõgastava ja eksootilise atmosfääri poolest. Paik on sobiv romantilisteks mesinädalateks, samuti on see tunnustatud koht kõikide sukeldumisentusiastide seas.

Bali

Indoneesias asuvalt Bali saarelt võib leida türkiissinise veega randu, rohelisi riisipõlde, maailmatasemel kokakunsti saavutusi, eksootilist loodust ning sooja südamega kohalikke. See on paik, kus ilm on alati troopiliselt soe ja õhku täidab vaimne rahu, mis justkui haarab sind saabumisel endasse. Balit külastab igal aastal miljoneid turiste, seega on saar puhkajate jaoks suurepäraselt arendatud ja kohandatud.

Kohalikud elanikud balilased on saare süda ja olemus. Bali eripäraks on liivarannad, mis varieeruvad valgest mustani. Leidub surfarite poolt armastatud plaaže, kus pidu keeb hommikutundideni, samas ka metsikuid randu, mis on hinnatud oma vaikuse ja puutumatuse poolest. Saarel on võimalik rentida rollereid ja sõita džunglisse vaid mõnekümne minutiga. Inimesed leiavad Balilt sageli hingerahu, nautides puhkust ning tundes rõõmu iga koidiku ja päikeseloojangu üle. Saarel on mitmeid meditatsioonikeskusi ja joogakoole, mis teeb sellest ainulaadse paiga enese taasavastamiseks.

Veel jõuad – varajased tellija eelised on veel saadaval!

Novaturase talvised sihtkohad on populaarsed ka teiste riikide reisihuviliste seas ja nii mõnigi hotell müüb ennast väga kiiresti välja. Seetõttu on mõistlik oma puhkust aegsasti planeerida, et mitte ilma jääda parimatest võimalustest ega teha oma soovides järeleandmisi. Varajased tellijad saavad osa ka erinevatest soodustustest ja hüvedest, samuti saavad nad valida laiemast väljalendude, kohtade, piirkondade, hotellide ja hotellitubade valikust.

Üks Novatoursi eelistest, mida kliendid saavad varajase broneerimise broneeringuga tasuta kaasa, on paindlikud reisi muutmise võimalused. Need võimaldavad puhkuseplaneerijatel vajadusel kohandada oma reisikuupäeva, kestust, hotelli, toatüüpi, sihtkohta ja/või isegi hooaega. Lisaks saavad varajased tellijad nime vahetamise võimaluse broneeringus ja muidki paindlikke soodustusi.

Reisikorraldaja Novatoursi 2024/2025. aasta talvehooaja eksootikareiside pakkumised väljumisega oktoobri keskpaigast kuni järgmise aasta aprilli lõpuni on leitavad reisibüroodes üle Eesti, Novatoursi Tallinna eraklienditeeninduses aadressil Rävala pst 6-302A ja kodulehel www.novatours.ee.

Jaga
Kommentaarid