Suveleitsakuks võta kaasa:

Heledat värvi ja õhku läbilaskvad matkariided

Kui päike lõõmab kõrgel taevas, on oluline kanda riideid, mis aitavad reguleerida kehatemperatuuri. Suvise leitsakuga pane selga heledat värvi, õhku läbi laskvad ja võimalusel pikkade käistega-varrukatega matkariided, mis kaitsevad päikese eest ja lasevad nahal hingata. Eelista meriinovillast või meriinovilla-polüestrisegust matkariideid, mis juhivad niiskust ja kuivavad kiiresti. Samuti on neil antibakteriaalsed omadused, mis aitavad ennetada higilõhna.

Nokamüts

Päikese käes matkamine võib olla kurnav, eriti kui päike paistab lagipähe. Nokamüts mitte ainult ei varja nägu ja silmi otsese päikesekiirguse eest, vaid aitab vältida kuumarabandust. Lisaks vähendab nokamüts silmade pingutust ja kissitamist, mis muutab pikalt päikese käes viibides väsitavaks. Kiireks jahutuseks kasta müts lähimasse veekogusse ja tagasi pähe panna – see lihtne trikk pakub mõneks ajaks palavusele mõnusat leevendust.

SPF-kaitsega päikesekaitsekreem

Päikesepõletus võib tekkida kiiresti, mistõttu peaks igal matkasellil olema kotis vähemalt 30 SPF-kaitsega päikesekaitsekreem, mis kaitseb nahka UV-kiirguse eest, aitab vältida päikesepõletust ja pikaajalist nahakahjustust. Kreemi tuleks kanda näole, kõrvadele ja ülejäänud nahapiirkondadele, mis on päikesele avatud. Kreemi kanna peale iga paari tunni järel, eriti pärast higistamist või ujumist.

Veefilter

Suvel mitmepäevasele matkale minnes võib puhta joogivee kättesaadavus olla keeruline, eriti kui raja ümbrusesse ei jää ühtegi külapoodi ega suvilaid. Veefilter on hädavajalik abimees, mis puhastab looduslikest allikatest, järvedest või ojast kogutud vett, muutes selle joomiseks ohutuks. Veefilter eemaldab vees olevad kahjulikud bakterid, parasiidid ja muud saasteained, mis võivad põhjustada tõsiseid terviseprobleeme.

Paduvihmaks võta kaasa:

Vihmakindlad riided

Äkiline vihmavaling ja läbimärjad matkariided võivad kiiresti terve matka ära rikkuda. Ka suveleitsakuga paki alati matkakotti veekindel matkajope ja -püksid, mida saad koheselt välimise kaitsekihina matkariietele peale tõmmata. Paljudel kvaliteetsetele matkariietel on külgedel õhuavad, mida saad palavuse korral õhutuseks avada.

Seljakoti vihmakate

Vihmakaitset vajab ka ülejäänud varustus – pole midagi hullemat, kui avastad pärast pikka matka telkimisplatsi jõudes, et vihm ja niiskus on muutnud kasutuskõlbmatuks magamiskoti, sooja pesu ja varuriided. Üldiselt on matkakottidel vihmakate juba kaasas, kuid veendu, et oled selle ka kaasa pakkinud. Kui sul vihmakatet pole, tee see väike, aga väga oluline investeering ning soeta matkapoest eraldi vihmakaitse, mis sobib koti suurusega.

Suletavad kilekotid

Kõik nutiseadmed, näiteks telefonid, laadijad ja akupangad, on matkale minnes hädavajalikud, kuid samas ka väga tundlikud niiskuse suhtes. Töövõime tagamiseks hoia kõik elektroonikaseadmed suletavas või veekindlas kilekotis kogu matka vältel. Kui akupank on siiski niiskusega kahjustada saanud, hoia telefon aku säästmiseks võimalikult palju lennukirežiimil. Öösel on hea nipp hoida elektroonikaseadmed soojade riiete vahel või magamiskotis, et vältida külmast tingitud aku tühjenemist.