Senegali naabruses asuv Gambia üllatab reisijaid oma mitmekesise fauna ja flooraga, võrratute Atlandi-äärsete randadega, pakkudes unustamatut lõõgastust ja uusi elamusi, mis sobivad ideaalselt talviseks eksootikapuhkuseks.

„Meie uus sihtkoht Gambias on paljude Baltimaade reisijate jaoks endiselt avastamata. Samas Suurbritannia, Hollandi, Rootsi ja teiste Euroopa riikide puhkajate seas on Gambia poolehoiu juba saavutanud,“ ütles Novatoursi müügijuht Terje Tellis. „See erakordne sihtkoht sobib just neile, kellele meeldib olla looduse embuses ja otsida euroopalikele vaatamisväärsustele vaheldust,“ jätkas ta.

Tellise sõnul janunevad eestimaalastest reisihuvilised uute suundade järele ning soovivad avastada üha enam kaugemaid ja vähem tuntud sihtkohti. „Gambia avab reisihuvilistele täiendava võimaluse sukelduda Aafrika eksootilistesse elamustesse,“ nentis ta.

Novaturase grupp on hetkel ainus reisikorraldaja Baltimaades, kes pakub regulaarlendudega reisipakette Gambiasse. Aafrika kontinendi väikseimasse riiki aitab reisikorraldajal nii Eestist, Lätist kui ka Leedust lennata Turkish Airlines ning väljalennud toimuvad kord nädalas 2024. aasta jõuludest kuni 2025. aasta märtsi lõpuni. Lennud on ümberistumisega Istanbulis.

Ootamatult eksootiline Gambia

Äsja Gambiast naasnud Novaturase grupi tootejuht Indre Palaike kirjeldab vahetut reisikogemust: „Gambias on suurepärased rannad, mis sobivad ideaalselt pikkadeks jalutuskäikudeks. Seal on ka üle kuuesaja linnuliigi ja kui otsustad lisaks külastada naaberriiki Senegali, avanevad võimalused veelgi! Näiteks saab näha safaril metsloomi oma looduslikus keskkonnas – lõvid, leopardid, ninasarvikud, elevandid, pühvlid ja teised eksootilised loomad.“

Palaike soovitab esmakülastusel avastada Gambia faunat ja floorat kindlasti erinevatel ekskursioonidel. Näiteks Gambia lõunapoolses osas asuvaid külasid ja muuseume tasub väisata džiibiekskursiooniga. Mangroovisaludest ümbritsetud jõgedel saab nii supelda kui ka proovida süstasõitu. Lisaks aktiivsele puhkusele võimaldab see ekskursioon saada osa kohalike lindude suurejoonelisest kontserdist.

Palaike sõnul jäävad Gambia ranniku õhutemperatuurid detsembrist aprillini vahemikku +18 kuni +30 soojakraadi Celsiuse järgi. Kõige jahedamad temperatuurid on öösel. „Meie traditsioonilistel talvekuudel püsivad Gambias ookeani veetemperatuurid +22 ja +26 kraadi vahel,“ selgitas ta.

Aafrika naeratav rannik

Novatoursi Gambia reisipakett koosneb 11 ööst hotellis ja reisijatel on võimalik valida kahe- kuni viietärniste Maroko, Aafrika ja Euroopa stiilis hotellide vahel. Enamik neist asuvad ookeani ääres ja paljudes neist on swim-up-toad, kust pääseb otse hotelli basseini.

„Gambia on turvaline sihtkoht ja enamik kohalikke elanikke on väga sõbralikud ning pole ka ime, et seda riiki on hakatud hellitavalt kutsuma Aafrika naeratavaks rannikuks,“ selgitas Palaike.

Enne Gambiasse reisimist soovitab Novatoursi müügijuht kindlasti kontrollida võimalikult varakult passi kehtivusaega ja teha riiki sisenemisel reisitõrke-, tervise- ja pagasikindlustus.

„Riiki sisenemiseks pole vaja tingimata end täiendavalt vaktsineerida, kuid reisijad peaksid tutvuma riigi turvalisusmeetmetega ja viima võimalikud tervist ohustavad riskid miinimumini, nagu ka teistesse kaugsihtkohtadesse reisides. Kindlasti tasub pikemate väljasõitude korral hoida käepärast sääsekaitset,“ märgib Tellis.

Ta soovitab reisihuvilistel hoida pilku peal ka Novatoursi teistel eksootilistel sihtkohtadel, näiteks hiljuti talvehooaja reisikavasse lisandunud Dominikaani Vabariigi pakettidel ning kombineeritud reisidel.

Kombineeritud reisid pakuvad klientidele võimalust veeta oma puhkus kahes erinevas kuurordis ja hotellis, viibides mõne päeva ühes linnas või piirkonnas ja seejärel suundudes reisikorraldaja transfeeriga teise kuurordisse. Eestist pakub Novatours mainitud reise Bali saarel Indoneesias, Tais, Vietnamis ja Kuubal.

17 talvesihtkohta üle maailma

Novatours avas 2024/25. talvehooaja juba juunis ja reisikavast teisegi uue sihtkoha – Gran Canaria saare. Populaarsemate reiside hulgas on endiselt ka Tenerife ja Egiptuse suunal Hurghada ning Sharm el Sheikhi otsereisid. Eesti reisijad saavad järgmiseks külmaks aastaajaks valida kokku 17 sooja lennusihtkoha vahel. Lätist ja Leedust on võimalik valida täiendavaid väljumisi suusareisidele ning Madeirale.

Novaturase grupp pakub jätkuvalt piirkonna kõige laiemat valikut ja erinevaid väljumisaegu 13 kaugsihtkohta. Juba oktoobri lõpust algavad lennud Tai Kuningriiki Bangkokki ja Phuketile, Vietnami, Balile, Mauritiusele ja Maldiividele. Novembris avanevad reisid Seišellidele, Sansibarile, Mehhikosse ja Sri Lankale. Kõige suurem eksootikareiside valik on Novatoursil Eestist talvekuudel, mil algavad lennud ka Dominikaani Vabariiki ja Gambiasse.

Novatours on Eesti juhtiv ja staažikaim reisikorraldaja, kes tegutseb aastast 2004 ning tähistab tänavu Eestis oma 20. aastat. Ettevõte kuulub ka Baltimaade suurimasse reisikorralduskontserni ja börsifirmasse Novaturas grupp, mis on piirkonna ainuke kohalikul kapitalil tegutsev reisikorraldaja. Ettevõtte põhiline tegevusala on suve- ja talvehooaja puhkusereiside korraldamine tšarterlendudega enam kui 30 sihtkohta algusega Tallinnast, Riiast ja Vilniusest.

Jaga
Kommentaarid