Ettevõte pakub reisijatele mobiilse interneti teenust eSIM, mis töötab eri riikide mobiilivõrkudes. See võimaldab nautida kvaliteetset ja soodsat mobiilset andmesidet kogu reisi vältel nii Euroopa Liidu välistes kui ka Euroopa riikides.

Novaturase tegevjuht Kristijonas Kaikaris ütleb, et juba mõnda aega on täheldatud klientide huvi kasvu internetiühenduse vastu reiside ajal, mistõttu otsustatigi leida uuenduslik lahendus.

„Oleme esimene reisikorraldaja Baltimaades, kes võttis kasutusele eSIM-i mobiilse internetiteenuse, mis võimaldab kasutada odavat, kiiret ja turvalist internetiühendust kõigis meie sihtkohtades ning mis veelgi tähtsam – ka Euroopa Liidu välistes riikides,“ märgib Kaikaris.

MoreMinsi tegevjuht Andrius Butvilas ütleb, et mobiilne internetiteenus on palju turvalisem kui avalikud WiFi-võrgud. eSIM-i mobiilne internet töötab nagu tavaline SIM-kaart, kuid seda saab tellida veebist mobiilirakenduse iseteeninduse kaudu. MoreMins eSIM töötab mitme operaatori võrgus, tagades seeläbi välisriigis tõhusa internetikiiruse.

Lahendus, mis pakub reisi ajal mugavust

Reisijad on sageli väljaspool Euroopat silmitsi kõrgete internetihindade ja halva ühenduse kvaliteediga ning SIM-kaardi ostmine kohalikult operaatorilt võib osutuda tõeliseks väljakutseks. Neid müüakse sageli kahtlastes kauplustes, kuid isegi kui ostukoha leiate, võib müüja küsida teie isikut tõendavat dokumenti ja teha sellest pilti.

Tegevus läheb sageli kaugemale kui lihtsalt SIM-kaardi ostmine välismaiselt operaatorilt: näiteks peate oma telefonist eemaldama kasutatava SIM-kaardi ja mõnikord on isegi probleeme ühinemisel kohaliku võrguga.

Muresid võib tekkida ka siis, kui soovite internetti kasutada ainult hotellides, kus WiFi-ühendus võib mõnikord olla halb, seda sageli kiiruse- või kasutuspiiranguga.

„Osa reisijaid on tuttavad Euroopa Liidu väliste riikide kõrgete internetitariifidega, kuid harvemini reisivatele klientidele on see tihti üllatus. Praegused hinnad sunnivad meid sageli kasutama internetti piiratud juurdepääsuga, näiteks ainult hotellis pakutava juhtmevaba internetiühendusega, mis võib olla nõrk või ebakvaliteetne. Tänapäeval on internet muutunud reisimise lahutamatuks osaks ja nõudlus selle järele kasvab – loomulikult kehtib see ka meie klientide kohta,“ nendib Kaikaris.

Novaturase tegevjuht lisab, et ettevõte panustab rohkem lisateenustele, mis lähtuvad klientide suurenenud vajadustest. „Tahame pakkuda oma klientidele reisi ajal võimalikult palju mugavust ja eksklusiivsust. Püüame hoolitseda selle eest, et nad ei saaks meie partneritega nautida mitte ainult parimaid hotelle või mugavaid lende, vaid ka laia valikut teenuseid. Tulevikus plaanime veelgi laiendada oma lisateenuste valikut, et pakkuda veelgi paremat kliendikogemust,“ selgitab Kaikaris.

eSIM toetab 4G- ja 5G-ühenduvust

eSIM toimib nagu tavaline SIM-kaart, kuid seda saab tellida veebist rakenduse iseteeninduse kaudu. MoreMins eSIM töötab mitme operaatori võrgus, tagades hea internetikiiruse, kus iganes sa viibid. Türgis, mis on eestlaste seas populaarne sihtkoht, on eSIM-i mobiilne andmeside saadaval kahes riigi kõige populaarsemas võrgus – Türk Telekom (Avea) ja Turkcell –, mis katavad suurima piirkonna ja pakuvad 5G- või 4G-internetikiirust.

MoreMinsi tegevjuht juhib veel kord tähelepanu asjaolule, et avalikesse võrkudesse ühendatud petturid või pahavara omanikud võivad jälgida sisselogimis- ja muid isikuandmeid. Seetõttu on WiFi eriti ebaturvaline pangateenuste kasutamiseks või tähtsate kontodega ühendamiseks. „eSIM-i mobiilseid andmeid saab ka teistega jagada, kasutades kuumkoha (hotspot) funktsiooni, kaitstes sellega nii teie enda kui ka teie lähedaste andmeid,“ ütleb Butvilas.

Juhised ja klienditugi kõigis keeltes

eSIM-i internet on saadaval iPhone’is, iPadis, Samsung Galaxys, Google Pixelis ja teistes uuemates nutiseadmetes, millel on eSIM-kiip ning mis töötavad iOS-i ja Androidi operatsioonisüsteemidega. Leedu idufirma MoreMins tegevjuhi sõnul on eSIM-i ostmine ja paigaldamine ettevõtte rakenduse abil lihtne.

„Oleme koostanud üksikasjalikud teksti- ja videojuhised eesti, läti, leedu ja vene keeles, et lihtsustada kasutajate jaoks eSIM-i paigaldamist. Raskuste korral saab alati pöörduda MoreMinsi klienditeeninduse poole inglise ja vene keeles. Soovitame alati lahendada kõik probleemid enne välisriiki saabumist. Võite aktiveerida teenuse oma koduriigis ja kasutada seda kohe, kui jõuate sihtkohta,“ selgitab Butvilas.

Reisijate tagasiside kohaselt toimib teenus sujuvalt ning muudab interneti kättesaadavuse ja kasutamise lihtsamaks, mis on eriti oluline kolmandates riikides.

Novaturase grupi ettevõtete kliendid saavad kasutada uut teenust erisoodustusega. Pakkumised kehtivad kõigis reisikorraldaja sihtkohtades ja seda soovitatakse eriti neile, kes reisivad Euroopa Liidu välistesse riikidesse.

Teenuse käivitamise tähistamiseks on praegu valikus eripakkumised: 1 GB on saadaval juba alates ühest eurost. Türki reisijad, kes ostavad teenuse koodiga NOVATOURS75, saavad andmepaketilt 75% allahindluse. Kõikidesse teistesse Novatoursi pakutavatesse sihtkohtadesse reisijad, kes kasutavad koodi NOVATOURS50, saavad andmeside hinnast soodustust 50%.

Lisateavet ja soodustusi Eesti sihtkohtade osas leiad SIIT ➔

Novatours on Eesti juhtiv ja staažikaim reisikorraldaja, kes tegutseb aastast 2004 ning tähistab tänavu Eestis oma 20. aastat. Ettevõte kuulub ka Baltimaade suurimasse reisikorralduskontserni ja börsifirmasse Novaturas grupp.

Kõik Novatoursi reisipakkumised on leitavad reisibüroodes üle Eesti, Novatoursi Tallinna eraklienditeeninduses aadressil Rävala pst 6-302A ja kodulehel www.novatours.ee.

Jaga
Kommentaarid